افتتاح موزه کامبرین، تنها موزه تخصصی دیرینه شناسی کشور
به گزارش مجله حیات، موزه تخصصی دیرینه شناسی کامبرین در یزد با حضور مسئولان استانی افتتاح شد.
موزه دیرینه شناسی کامبرین یزد از طریق سرمایه گذار بخش خصوصی و با همکاری و مشارکت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان راه اندازی شد.
ساشا ریاحی مقدم معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد، با اشاره به این که موزه کامبرین تنها موزه دیرینه شناسی کشور است، گفت:
موزه تخصصی دیرینه شناسی کامبرین در شهر دنیای یزد افتتاح شد.
ساشا ریاحی مقدم با بیان این که موزه تخصصی دیرینه شناسی کامبرین در یزد با حضور مسئولان استانی افتتاح شد، بیان داشت:
در این موزه 400 عدد نمونه فسیلی از انواع بی مهرگان از قبیل خانواده سرسرانجام، خارپوستان، تریلوبیت، شکم سرانجام، بازوسرانجام، آمونیت ها، دوکفه ای ها و آمونیت های هترومورف و ناتیلوئیدها به نمایش گذاشته شده است.
ایشان با اشاره به برگزاری کارگاه های آموزشی، گفت:
در این کارگاه ها درس گفتارهای چگونگی رسوب برداری آثار و تاریخچه آن به صورت سمعی و بصری برای علاقه مندان در رده های سنی متفاوت ارائه می شود.
معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد، با بیان این که موزه کامبرین تنها موزه دیرینه شناسی کشور است، اضافه نمود:
همه نمونه های این موزه به طور کاملا علمی رسوب برداری شد و به نمونه های آموزشی و موزه ای تبدیل شده است. تمام این نمونه ها در سطح کشور منحصر به فرد و در سطح دنیا قابل تأمل است.
وی، هدف از راه اندازی موزه کامبرین را نگهداری نمونه های فسیلی ارزشمند کشور و انتقال آن به نسل آینده را برشمرد و اضافه نمود:
ارتقای سطح علمی دانش آموزان و دانشجویان و عموم مردم، جلوگیری از برداشت های بی رویه و غیراصولی و علمی نمونه های فسیلی، ایجاد بانک فسیل برای افراد محقق که برای اولین بار در ایران این ایده مطرح شده و ایجاد کارگاه های آموزشی در راستای فرآوری نمونه های خام فسیلی و تبدیل آن به نمونه های آموزشی و کاملاً موزه ای از دیگر اهداف راه اندازی این موزه است.
ریاحی مقدم گفت:
به دلیل منحصر به فرد بودن نمونه ها، این موزه می تواند مرکز و مرجع تبادل اطلاعات، تحقیق و پژوهش در مورد ماکروفسیل های ایران در سطح بین المللی و همکاری با مراجع و دانشگاه های خارج از کشور باشد.
وی گفت:
به دلیل نبودن چنین موزه باارزشی در سطح ملی امیدواریم این گنجینه غنی فسیلی بتواند کمک شایانی به ارتقای سطح علمی تمام دانش آموزان و دانشجویان و حتی مردم عامه داشته باشد.
ایشان با بیان این که موزه دیرینه شناسی کامبرین از طریق سرمایه گذار بخش خصوصی و با همکاری و مشارکت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان راه اندازی شده است، اظهار داشت:
این موزه در میدان شهید بهشتی، خیابان دهم فروردین، کوچه دروازه قصاب ها، جنب آب انبار شش بادگیری واقع شده و بازدید از آن برای عموم آزاد است.
منبع: کجارو / خبرگزاری ایسنا