طراحی سایت: مطالعات راه اندازی طرح سایت موزه شادیاخ نیشابور شروع شد
به گزارش مجله حیات، مدیر پایگاه پژوهشی منطقه تاریخی - فرهنگی نیشابور گفت: مطالعات راه اندازی طرح ایجاد سایت موزه شادیاخ پس از مصوبه اداره کل موزه های کشور و تامین اعتبار در استان خراسان رضوی شروع شد.
جهت دریافت مشاوره خدمات طراحی سایت از بهترین و مجربترین طراحان کشور همراه ما باشید. از طراحی تا توسعه وبسایت های حرفه ای را با بهترین قیمت از نماشو بخواهید.
ابوالفضل مکرمی فر، معاونت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری درباره ایجاد سایت موزه شادیان گفت:
طراحی فضاهای آموزشی، پژوهشی، خدماتی و رفاهی مرحله نخستین سایت موزه شادیان نیشابور بگونه ای اجرا شده که هیچ گونه آسیبی به عرصه تاریخی و منظری این منطقه وارد نشود.
مکرمی فر، تعریف محور گردشگری، تعبیه گالری هایی به منظور ارائه یافته های هفت فصل کاوش باستان شناسی و بعلاوه ارائه یکصد سال تحولات باستان شناسی منطقه نیشابور از دهه نخست قرن کنونی و راه اندازی سایت اینترنتی پایگاه پژوهشی منطقه تاریخی فرهنگی نیشابور را از دیگر موضوعات مورد مطالعه برشمرد.
مکرمی فر با اشاره به وسعت سه هزار و 200 متر مربعی شادیان و انجام هفت فصل کاوش در آن که شش فصل آن به سرپرستی رجبعلی لباف خانیکی و فصل هفتم به سرپرستی محمود بختیاری شهری اجرا شده، اضافه کرد:
عناصر معماری مشتمل بر صحن، اصطبل، کارگاه عصاره کشی انگور، کارگاه شیشه گری، کارگاه آهنگری، مطبخ، انبار، تالار مرکزی، حمام، بعلاوه انواع گچ بری ها، ظروف سفالی، قطعات شیشه، قطعات فلزی و ... دستاوردهای کاوش در این محوطه تاریخی بوده است.
مکرمی فر، بعلاوه با اشاره به آسیب بخش اعظم سازه سایت باستان شناسی شادیان در اثر توفان سال 1393، بازسازی و راه اندازی آن با اعتباری بیش از یک میلیارد ریال را از دیگر اقدامات اجرا شده در شادیان عنوان نمود.
به گفته مکرمی فر، سایت باستان شناسی شادیان در حدود سه کیلومتری جنوب شرقی شهر فعلی نیشابور و در مجاورت آرامگاه عطار که همه ساله بیش از نیم میلیون بازدیدکننده داخلی و خارجی دارد، یکی از منطقه ها مسکونی بوده که بر اساس شواهد باستان شناسی مربوط به دوره طاهریان تا ایلخانیان است.
مدیر پایگاه پژوهشی منطقه تاریخی - فرهنگی نیشابور اضافه کرد:
این محوطه که در لیست آثار ملی به ثبت رسیده یکی از مراکز باستان شناسی در نیشابور است که بخشی از بقایای شهر کهن نیشابور را در خود جای داده است.
شادیان یا شادی کاخ یکی از محله های شهر کهن نیشابور بوده است و از اوایل سده سوم هجری مسکونی شده و تا زمین لرزه مخرب 669هجری اهمیت ویژه ای داشته است.
این محله به سبب کاخی که عبدالله بن طاهر به نام شادیان در آن بنا نهاد به این نام معروفیت یافت.
منبع: کجارو / ایرنا