10 طرح حمایتی دولت برای بهبود معیشت در سال 99

به گزارش مجله حیات، حمایت از معیشت مردم همیشه اولویت دولت تدبیر و امید بوده است؛ بر این اساس، سال گذشته دولت 10 طرح حمایتی مختلف همچون وام یک میلیون تومانی، پرداخت یارانه معیشتی و همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی و پرداخت تسهیلات کرونا را اجرا کرد.

10 طرح حمایتی دولت برای بهبود معیشت در سال 99

به گزارش خبرگزاری خبرنگاران ، سیاست حمایت از اقشار آسیب پذیر و تامین حداقل معیشت در قالب طرح های مختلف توسط دولت تدبیر و امید اجرا شده است و در ماه های باقی مانده از دولت دوازدهم نیز در دستور کار واقع شده است. رییس جمهوری نیز همیشه کوشش برای رونق و جهش فراوری، بهبود معیشت و تامین سلامت مردم را از اهداف مهم دولت دانسته و تاکید دارد که رسیدگی و توجه به شرایط معیشت مردم از مهمترین اهداف و برنامه های دولت دوازدهم است که با وجود همه مسائل، برای یاری رساندن به آسیب دیدگان با تمام توان خود به صحنه آمده است.

چالش ها و معضلات بسیاری پیش روی دولت قرار داشته اما هیات دولت همیشه کوشش نموده در برابر تکانه های مالی با پرداخت تسهیلات یاری گر مردم باشد.

همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی

بازنشستگان جزو گروه های کم برخوردار جامعه هستند که حمایت از آنها با همسان سازی و متناسب سازی حقوق در دولت تدبیر و امید عملی شد. مطالبه هشت ساله ای که در طول این سال ها بر زمین مانده بود با مشخص تکلیف همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری در فروردین سال جاری مطرح شد و با دستور رییس جمهوری در دستور کار نهاده شد.

براساس قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی، بین 500 تا 800 هزار تومان افزایش یافت، به این صورت که بازنشستگان با 30 سال خدمت 2 میلیون و 800 هزار تومان و با 35 سال خدمت، سه میلیون تومان دریافت می نمایند.

پرداخت تسهیلات کرونایی

بحران کرونا بخش های مختلف کشور را با مسائل زیادی همراه نموده که در این میان کسب وکارهای مختلفی دچار زیان شدند. دولت برای حمایت از کسب و کارها، پرداخت تسهیلات کرونا را مصوب کرد و از سیزدهم خردادماه ثبت نام در سامانه کارا برای دریافت تسهیلات آغاز شد.

برابر آخرین آمار تا به امروز 9 هزار و 146 میلیارد تومان برای 516 هزار کسب و کار با اشتغال 957 هزار و 520 نفر پرداخت شده است.

بیمه بیکاری کرونایی

بیمه بیکاری کرونا یکی از راهکارهای دولت برای حمایت از معیشت مردم در دوره شیوع این بیماری به شمار می رود. برای همین منظور سامانه ای به آدرس bimebikari.mcls.gov.ir راه اندازی شد تا افراد درخواست خود را در آن ثبت نمایند.

مطابق آخرین آمار تعداد 208 هزار و 999 نفر از متقاضیانی دریافت مقرری بیمه بیکاری در سامانه اعلامی ثبت نام کردند و درخواست 159 هزار و 395 نفر رسیدگی شده و 97 هزار و 527 نفر مقرری دریافت کردند.

پرداخت وام یک میلیون تومانی

پرداخت تسهیلات بانکی به شکل وام قرض الحسنه یک میلیون تومانی به خانوارهای یارانه بگیر نیز از دیگر مصوبات حمایتی دولت است.

بر اساس این طرح، خانوارهایی که یارانه نقدی 45 هزار و 500 تومان دریافت می نمایند مشمول این مصوبه بودند. مبلغ وام یک میلیون تومان و نرخ کارمزد چهار درصد است که اقساط آن از ابتدای تیر ماه به مدت 30 ماه و هر قسط 35هزار تومان از یارانه سرپرست خانوار کسر می گردد و خاتمه بهمن ماه، هشت قسط آن از حساب یارانه بگیران اخذ شده است.

پرداخت مرحله دوم وام یک میلیون تومانی خانوار

در ادامه حمایت های معیشتی دولت از اقشار آسیب پذیر جامعه، مقرر شد همه افرادی که در نوبت قبل، وام کرونای معیشتی دریافت نموده اند و درآمد ثابت نداشتند مشمول دریافت وام یک میلیون تومانی کرونا شوند. همچنین در مجموع 11 میلیون خانوار معادل 29 میلیون و 700 هزار نفر تسهیلات یک میلیون تومانی دریافت نمایند.

طبق آخرین آمار بیش از بر 6 میلیون و 993 هزار و 380 سرپرست خانوار در دو مرحله پرداخت تسهیلات به یارانه بگیران معیشتی، از تسهیلات یک میلیون تومانی بهره مند شده اند.

کسر اقساط این یارانه از یارانه معیشتی بنزین بوده و از دی ماه مبلغ 30 هزار تومان از حساب سرپرستان خانوار کسر می گردد.

مهلت سه ماهه در پرداخت اقساط قرض الحسنه

همچنین درادامه حمایت های کرونایی و با توجه به آسیب دیدن مشاغل و فرایند درآمدزایی خانوارها، بانک مرکزی با هدف حمایت از وام گیرندگان، گفت که پرداخت اقساط وام های قرض الحسنه برای مدت سه ماه به تعویق می افتد.

بر این اساس، اقساط وام های قرض الحسنه در ماه های اسفند 98، فروردین و اردیبهشت 99 دریافت نشد و بدون وضع هر گونه جریمه یا کارمزد به خاتمه دوره پرداخت اقساط منتقل شد.

حمایت از اجاره نشین ها

دولت برای حمایت از اجاره نشین ها، تسهیلات و وام کم بهره ای را برای مستاجران در نظر گرفت. همچنین با تصمیم نهادهای ذیربط، برای حمایت از اجاره نشین ها، تمام قراردادهای اجاره مربوط به املاک مسکونی استیجاری که تا تاریخ هشتم تیرماه 99 هنوز تمدید نشده بود، در صورت عدم توافق بین طرفین و تمایل مستاجر تا سه ماه پس از اعلام رسمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نسبت به خاتمه شیوع کرونا و اتمام شرایط اضطراری تمدید شد.

حداکثر افزایش میزان اجاره بها یا مبلغ رهن برای شهر تهران تا 25 درصد، سایر کلان شهرها (مشهد، تبریز، اصفهان، شیراز، کرج، اهواز، قم و کرمانشاه) تا 20 درصد و سایر شهرهای کشور تا 15 درصد مشخص شد.

یارانه معیشتی بنزین

با افزایش قیمت بنزین در 24 آبان ماه سال 98 دولت تصمیم گرفت 29 تا 30 هزار میلیارد تومان درآمد حاصل از افزایش قیمت بنزین را بین 18 میلیون خانوار (60 میلیون نفر) تقسیم کند.

سبد حمایت معیشتی به تناسب بعد افراد خانوار پرداخت می گردد. خانواده یک نفره 55 هزار تومان، خانواده دو نفره 103 هزار تومان، خانواده سه نفره 138 هزار تومان، خانواده 4 نفره 172 هزار تومان و خانواده پنج نفره و بیشتر 205 هزار تومان یارانه معیشتی دریافت می نمایند.

تا به امروز 16 مرحله یارانه معیشتی به حساب سرپرستان خانوار مشمول دریافت این سبد واریز شده است.

یاری هزینه 200 تا 600 هزار تومانی

پرداخت مبلغ 200 الی 600هزار تومان به یک میلیون خانوار با جمعیت سه میلیون نفر که عضو کارمند یا بازنشسته نداشته و تحت پوشش بیمه یا نهادهای حمایتی هم نیستند (ماهانه 350 میلیارد تومان به این بند اختصاص می یابد) از دیگر حمایت های معیشتی دولت است.

میزان یاری بین 200 هزار تا 600 هزار تومان بسته به بعد خانوار به این ترتیب که خانوار یک نفره 200 هزار تومان، دو نفره 300هزار تومان، سه نفره 400 هزار تومان، چهار نفره 500 هزار تومان و پنج نفره و بیشتر 600 هزار تومان، در چهار مرحله پرداخت شده است که آخرین مرحله آن 31 خرداد 99 توسط سازمان هدفمندسازی یارانه ها، واریز شد.

یارانه معیشتی 100 و 120 هزار تومانی

آخرین حمایت معیشتی دولت پرداخت یاری هزینه یکصد هزار تومانی به خانوار فاقد درآمد ثابت است. براساس اطلاعیه وزار ت تعاون در مورد حمایت معیشتی از اقشار کم درآمد و فاقد درآمد ثابت، طبق تفاهم انجام شده بین مجلس شورای اسلامی و سازمان برنامه و بودجه مبنی بر حمایت از این قشر، سازمان برنامه و بودجه مصوبه مذکور را به وزارت تعاون ابلاغ کرد.

حمایت معیشتی 120 هزار تومانی ماهیانه به ازای هر نفر، به افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی، تعلق می گیرد. همچنین حمایت معیشتی 100 هزار تومانی به ازای هر نفر، شامل خانوارهایی می شد که هیچ یک از اعضای آن ها حقوق ماهانه دریافت نمی نمایند، بیمه پرداز نبوده و در زمره دهک های پایین باشند، همچنین شامل خانوارهایی است که بسته حمایت معیشتی 200 تا 600 هزار تومان دریافت نموده اند.

بنابراین کارکنان بخش دولتی، نیمه دولتی، عمومی، بخش خصوصی و مستمری بگیران صندوق های بازنشستگی که دریافتی ماهیانه دارند و به نحوی شاغل یا بازنشسته محسوب می شوند، در زمره این گروه نبودند.

حمایت معیشتی 100 و 120 هزار تومان از آذرماه 99 به مدت چهار ماه پرداخت می شد. اولین مرحله واریزی نیز ساعت 24 روز 27 آذرماه 99به حساب خانوارهای مشمول این طرح واریز شد و آخرین مرحله آن 25 اسفندماه 99 واریز شد.

->

منبع: خبرگزاری آریا
انتشار: 5 اردیبهشت 1400 بروزرسانی: 5 اردیبهشت 1400 گردآورنده: hayatmag.ir شناسه مطلب: 745

به "10 طرح حمایتی دولت برای بهبود معیشت در سال 99" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "10 طرح حمایتی دولت برای بهبود معیشت در سال 99"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید