از رییس تازه صداوسیما چه می خواهید؟
به گزارش مجله حیات، ششمین رییس صداوسیما در سه دهه اخیر هم منصوب شد. نامش پیمان جبلی است و با مخاطبانش پیمان بسته است که این رسانه مصداق واقعی صدای کسانی باشد که فریادشان به جایی نمی رسد.
جبلی برای یک دوره پنج ساله آمده است و همچون بعضی روسای اسبق این رسانه، از چندصدایی می گوید. زمانی سیدعزت الله ضرغامی داعیه دار این شعار بود و حالا جبلی، البته با کلامی کمی متفاوت تر، همان رویکردها را وعده می دهد؛ صداوسیما باید منعکس نماینده مطالبات، خواسته ها و دغدغه های توده مردم باشد و نباید منعکس نماینده نظرات و منویات یک طبقه خاص؛ آن هم طبقه خاصی که جدای از مردم است. (بخشی از اولین اظهارات پیمان جبلی پس از انتصاب در گفت وگو با خبرگزاری ایران پرس).
ضرغامی به تازگی در اظهارنظری درباره رییس نو صداوسیما، شجاعت را از ویژگی های او برشمرده است؛ صفتی که قطعا در مسیری که جبلی برای تحقق وعده هایش پیش رو دارد، سپر بلا خواهد بود.
اما فارغ از پیش داوری ها مبنی بر اینکه رییس نو تا چه میزان بر رویکرد اولیه خود پایبند خواهد ماند و البته تا چه حد به ابزار لازم برای دستیابی به وعده هایش مجهز است، اینکه در اولین اظهار نظر پس از انتصاب، بر نقطه ای دست می گذارد که این روزها به نوعی پاشنه آشیل رسانه ملی محسوب می گردد، برای او و صداوسیما برگ برنده ای می تواند تلقی گردد. در این سالها عده کثیری از مخاطبان و هنرمندان به واسطه ناامیدی از همین ندیده و نشنیده شدن ها، از رسانه ملی رویگردان شده و حالا بار دیگر چشم به تصمیم های پیمان جبلی و افرادی دوخته اند که به زودی در کنارش قرار خواهند گرفت. اما قطعا همین جمعیت چشم انتظار، در انتظار فرصتی است که وعده های رییس صداوسیما را هرچه زودتر اجرایی شده ببیند و آن وقت است که با اطمینان بیشتری صداوسیما را رسانه ملی خواهد نامید.
مطالبات مردم و هنرمندان از صداوسیما در این سال ها بارها و بارها به وسیله رسانه های داخلی، فضای مجازی و حتی خود رادیو و تلویزیون کشورمان به گوش مسوولان وقت رسیده است؛ درخواست هایی که در سال های اخیر به ندرت شنیده و جامه عمل پوشانده شد تا رییس نو صداوسیما این فرصت را در اختیار داشته باشد که حتی با تحقق بخشی از لیست کارهای نکرده، اعتمادها را به خود جلب و به تدریج فاصله میان رسانه و مردم را کمتر کند.
خبرنگاران در این گزارش مروری دارد بر همین خواسته ها که یا در گفت وگو با هنرمندان و فعالان رسانه شکل گرفته و یا به وسیله کامنت های مردمی در های این رسانه به ثبت رسیده است.
شما هم با اظهار نظرهایی که در انتهای این گزارش خواهید داشت، به تکمیل این لیست می توانید یاری کنید.
آنچه در ادامه می خوانید، نگاهی به مطالبات مردمی است که تا به امروز در ارتباط با عملکرد صداوسیما با خبرنگاران مطرح شده است.
ـ رویکرد تحولی و پیشرو در حوزه خبر و سایر تولیدات صداوسیما و تبدیل شدن این سازمان به قرارگاه آگاهی و امید
ـ در حوزه نمایشی جسارت در پیش بردن صداوسیما یک گام به جلو. کاهش محدویت ها و به روز شدن، حرکت هایی هم سطح و هم سو با جامعه؛ به گونه ای که مردم احساس نمایند تلویزیون آینه ای از برآیند خود جامعه است و فکر ننمایند صداوسیما چندان منفک از موضوعات روز جامعه شده است.
ـ اسم رسانه ملی، واقعا برای همه اقشار جامعه ما رسانه ملی باشد.
ـ شنیده شدن صدای اصناف و اقشار مختلف جامعه در برنامه های صداوسیما
ـ بازگشت برنامه های محبوب و اثرگذار به آنتن رسانه ملی از جمله برنامه ورزشی 90، سریال های طنز و ... و همکاری با هنرمندانی که پیشتر کارنامه موفقی در برنامه های صداوسیما از خود به جای گذاشته اند و در سال های اخیر این رسانه از همکاری با آنها محروم بوده است. رویکردی که در صورت تحقق آن می توان بازگشت دوباره سهم قابل توجهی از مخاطبان قدیم این رسانه را انتظار کشید.
ـ توجه بیشتر به فضای فرهنگ و هنر و تعامل با هنرمندان واقعی کشورمان و پرداختن به رویدادهای هنری؛ خصوصا در حوزه موسیقی ایرانی و کلاسیک و نمایش ساز در برنامه ها.
ـ سپردن مسوولیت های مدیریتی و برنامه سازی به نیروهای مومن و جهادی که رسانه را به خوبی می شناسند و از رویکردهای نوین برنامه سازی در جهان آگاه هستند.
ـ تعامل بیشتر با رسانه های داخلی و خبرنگاران به اسم نمایندگانی از مردم و پاسخگویی به مطالبات
ـ بازگشت نیروهای مجرب و باسابقه به اسم سرمایه های رسانه ملی و توجه به شرایط معیشت کارمندان صداوسیما
و ...
بار دیگر تاکید می گردد، شما هم در قالب کامنت و نظر پای این خبر، با ارائه نظرها و پیشنهادهای خود خطاب به رییس صداوسیما، به تکمیل این لیست می توانید یاری کنید.
منبع: خبرگزاری ایسنا