جزایر گالاپاگوس اکوادور
به گزارش مجله حیات، در این مقاله از قسمت جهانگردی در مجله گردشگری خبرنگاران در نظر داریم تا شما را با جاذبه ای بسیار زیبا در اکوادور آشنا کنیم. این جای دیدنی که جزایر گالاپاگوس نام دارد یکی از جاهای بسیار منحصر به فرد اکوادور می باشد. در ادامه با خبرنگاران همراه باشید…
جزایر گالاپاگوس گروه-جزیرهای آتشفشانی در اقیانوس آرام، در 926 کیلومتری غرب اکوادور است که بر روی خط استوا قرار گرفته و از نظر جغرافیای سیاسی قسمتی از اکوادور محسوب می شود. جزایر گالاپاگوس و آبهای اطراف آن یکی از استان های اکوادور و همچنین یک پارک ملی و یک منطقه محافظت شده دریایی را تشکیل می دهند. زبان رسمی در این جزایر اسپانیولی است.
این جزایر قابلیت های منحصربفردی دارند که آن ها را از شگفتی های طبیعی دنیا نموده است. به غیر از جزایر اصلی، 8 جزیره کوچک و 40 جزیره صخره ای هم در این شبه جزیره موجود است. در جزیره سانتاکروز شهری با نام پورتو آی موجود است که بزرگترین شهر مجمع الجزایر گالاپاگوس است. مجمع الجزایر گالاپاگوس استانی در اکوادور است که حدود 40000 نفر در آن زندگی می کنند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید سفری که دانشمند معروف چارلز داروین در قرن نوزدهم به این جزیره داشت الهام قسمت نظریه تکامل تدریجی او شد.
جزیره گالاپاگوس زیستگاه حیوانات و گیاهان کمیابی است که تا به حال انسان نموفق شده به زیبایی طبیعی اش آسیبی وارد کند. در این جزیره هیچ شکاری انجام نخواهد شد و به همین دلیل حیوانات گوناگون و متنوع می توانند به دور از تهدیدات انسانی به رشد خود ادامه دهند. در این جزیره می توانید حیواناتی بومی و خاص مانند شیرهای دریایی، لاکپشت های سبز گالاپاگوس، مارمولک های گدازه ای، پنگوئن های محلی ، ،ایگوآنای دریایی ، دولفین ها، نهنگ ها، کوسه ها و … را ببینید. به غیر از حیواناتی منحصربفر پرندگانی مانند کودن های آبی پا و فلامینگو ها هم در این جزیره زندگی می کنند. این جزیره پوشش گیاهی اش هم متنوع و خاص است و در آن گیاهانی مانند بروملیاس، اسکالسی بومی و سرخس هم دیده می شوند.
درباره حیوانات، پرندگان و گیاهان این جزیره حرف زدیم در صورتی که می خواهید درباره آبزیان دریایی و چشم انداز ها غواصی آن بدانید باید بگوییم که انواع ماهی های بومی و گیاهان دریایی، دنیایی رنگارنگ و شگفت انگیز را در زیر آب به وجود آورده اند.
آب و هوای گالاپاگوس چگونه است؟
با اینکه اکوادور بر روی خط استوا واقع شده است اما جریان های هامبالت (جریان اقیانوسی سرد که شرایطی خوب را برای زندگی آبزیان فراهم می کند) باعث شده که آب و هوایش چندان گرم نباشد، در صورتی که چه که پدیده ال نینو که هر 3 تا 7 سال گرمایشی بزرگ دارد آب دریا را گرم و سطح آب را بالا می آورد. در بین ماه های ژوئن تا نوامبر (خرداد تا آبان) دمای آب 22 درجه سانتی گراد است و بادهای سردی از سمت جنوب و جنوب شرق می وزد و مهی غلیظ جزیره را در بر گرفته است اما در ماههای گرم سال (دسامبر تا می (آذر تا اردیبهشت)) دمای هوا حدود 25 درجه سانتی گراد است و از باد هم خبری نیست.
پیشینه گالاپاگوس
جزایر گالاپاگوس حدود 5 میلیون سال قبل در اثر فوران های آتش فشانی ساخته شد و حتی امروز هم در جزایر فرناندینا و ایزابلا آتش فشان های فعالی را می توانید ببینید. در سال 1892 نام گالاپاگوس را به افتخار کریستوف کلمب، مجمع الجزایر کولون گذاشتند و در سال 1924 این کشور برای حفاظت از جزایر گالاپاگوس قوانین خاصی را ایجاد کرد. در سال 1964 در جزیره سانتاکروز ایستگاه تحقیقاتی چارلز داروین تاسیس شد و در سال 1973 شهر پورتو بارکونیزومورنو مرکز گالاپاگوس شد. در سال 1978 بود که یونسکو این جزایر را در لیست میراث دنیای خود قرار داد.
منبع: تاپ تراول