خبرنگاران سال 98؛ زمانی برای بلاتکلیفی تیم ملی
به گزارش مجله حیات، تهران- خبرنگاران- سال 1398 را می گردد یکی از بلاتکلیف ترین سال ها برای فوتبال ایران دانست؛ سالی که تیم ملی فوتبال ایران در آن شاهد اتفاقات زیادی بود و تیم ملی بعد از 2 صعود پیاپی به جام جهانی، در آستانه حذف از دور مقدماتی جام جهانی 2022 قطر است.
وقتی که بهمن ماه سال 1397 کارلوس کی روش با چهره مغموم ایران را ترک کرد، بعضی این حرکت را نوعی حرفه ای گری می دانستند اما او به دنبال ماندن بود و اشک را به ابزاری برای جوهر امضای قرارداد استفاده کرد اما ناکامی های متوالی او در آسیا و رفتار مدیریتی اش موجب شد کسی برای تمدید قرارداد پیش قدم نگردد. کی روش رفت و قرار بود از صف مربیان عظیم یک نفر به انتخاب تاج به ایران بیاید.
نام های زیادی مطرح شد اما در نهایت سکان راهنمایی تیم ملی به مارک ویلموتس بلژیکی رسید؛ مربی که در برابر نام کی روش، مارک نبود بلکه نامش با ناکامی و اخراج گره خورد. او در ابتدای ورودش به ایران نتایج خوبی کسب کرد و با 3 برد و یک تساوی موجب شد تا بازی تهاجمی تیم ملی در دوره کی روش به فراموشی سپرده گردد. اما آتش بازی ایران برابر کامبوج انتهای بر ماه عسل این مربی و کارشناسان بود و روزگار تیره مربیگری او با شکست برابر گربه سیاه ایران (بحرین) شروع شد. شکستی که فوتبال را به کام مردم ایران تلخ تر از شکلات بلژیکی کرد. ایران به بحرین باخت و ویلموتس به تور اروپایی رفت. پچ پچ های خبرنگاری از فسخ قرارداد توسط ویلموتس خبر دادند اما فدراسیون تکذیب کرد. تکذیبیه ای که دل ها را لرزاند زیرا زمانی که سخن از تکذیب می گردد چند روز بعد واقعیت برملا خواهد شد.
ویلموتس پیش از بازی برابر عراق قرارداد را فسخ نموده بود اما روی نیمکت ماند تا دومین شکست ایران را نیز تجربه کند. این شکست، تیم ملی ایران را در پرتگاه قرارداد و ویلموتس را راهی دیار بلژیک کرد. رفتنی که بازگشتی در آن نبود بلکه با این سفر جزییات ترکمانچای فدراسیون با مربی ناکام برملا شد. جزییاتی که هنوز تکذیب می گردد اما ظاهرا به واقعیت نزدیک است. با رفتن ویلموتس، ویروس خروج مربیان خارجی از ایران به تیم های باشگاهی سرایت کرد و آندره آ استراماچونی، مصطفی دنیزلی و گابریل کالدرون نیز قدم در جهت مرد بلژیکی گذاشتند.
تاج پس از رفتن ویلموتس دچار عارضه قلبی شد و به توصیه پزشکان در میز خدمت حاضر نشد. معلوم نبود گرفتگی عروق وی ناشی از کوشش زیاد در زمان امضای قرارداد ویلموتس بود یا اینکه به قانون منع به کارگیری بازنشستگان ارتباطی داشت، قانونی که تاج به طور رسمی آن را دور زد. با رفتن تاج نام هایی مانند امیر قلعه نویی و علی دایی مطرح شد اما هرکدام به دلایلی خط خوردند.
برانکو ایوانکویچ که از وی به عنوان جانشین کی روش یاد می شد، پس از یک دوره ناکامی در فوتبال عربستان و اخراج از آن کشور، بخت خود را برای بازگشت به نیمکت تیم ملی ایران آزمود. او چند بار با سفیر ایران در کرواسی ملاقات کرد و از آن سوی مرزها چراغ سبز نشان داد اما ظاهرا اراده ای برای استخدام مربی سابق تیم ملی نبود. برانکو در مسقط قرارداد امضا کرد و قرعه شانس در ایران به نام دراگان اسکوچیچ افتاد؛ قرعه ای که کسی به آن خوش بین نیست و کارشناسان این انتخاب را نهایت کج سلیقگی مسوولان فدراسیون فوتبال می دانند.
کشتی بدون ناخدای تیم ملی فوتبال ایران هرچند با اسکوچیچ در ساحل آرامش به دنبال پهلو دریافت بود اما شیوع ویروس کرونا در ایران و تاثیر آن بر لیگ قهرمانان آسیا و مقدماتی جام جهانی بازی های این تیم را به زمان دیگر موکول کرد تا شهروندان ایرانی در تعطیلات نوروز نتوانند هنرنمایی مربی کروات را ببینند؛ هنرنمایی که هرچند ممکن است با برد گوام و هنگ کنگ همراه باشد اما در خرداد گرم 99 باید بر عراق و بحرین نیز غلبه کند. این 2 بازی در استادیوم آزادی برگزار می گردد و ایران باید در هر چهار بازی امتیاز کامل را کسب کند. طرفداران فوتبال ایران برای رونمایی از تیم ملی اسکوچیچ باید ماه ها منتظر باشند انتظاری که انتها آن نه تنها معلوم نیست بلکه به کوچ کرونا از ایران و کشورها منطقه گره خورده است.
منبع: ایرنا