غذاهای محلی لیسبون، جشنواره ای از خوراکی های رنگارنگ پرتغال

به گزارش مجله حیات، هر سرزمینی با توجه به فرهنگ اش غذاهای متنوعی دارد؛ لیسبون نیز از این قضیه مستثنی نیست. در این مقاله از خبرنگاران با ما همراه باشید تا با غذاهای اصیل شهر لیسبون آشنا شویم.

غذاهای محلی لیسبون، جشنواره ای از خوراکی های رنگارنگ پرتغال

غذا در کشور پرتغال همچون کشورهای هم قاره خود تلفیقی از مدرنیته و سنت است و حتی ریشه های سنتی در غذاهای مدرن آن نیز یافت می شود. غذاهای دریایی یکی از اصلی ترین غذاهای مردم این سرزمین است و در روش ها و با دستورات گوناگونی پخته می شوند. دشت های سرسبزی که این کشور دارد باعث پرورش خوب دام و در کنار آن فرآورده های گوشتی عالی شده است و به همین علت غذاهای گوشتی بسیار لذیذی در این کشور پخت می شود. بسیاری از غذاها در شهرهای پرتغال مشابه است و در این مقاله قصد داریم به معرفی غذاهای محلی و اصلی لیسبون بپردازیم؛ دوستان عزیز خبرنگاران یی با ما همراه باشید.

باکالو (Bacalhau)

یکی از ماهی های مورد علاقه مردم پرتغال باکالو یا ماهی کاد (Cod) است که در هر روز سال به روش و طعم متفاوتی آن را طبخ می نمایند. در همه رستوران های پرتغال این غذای لذیذ با طعم بی نظیرش یافت می شود.

ترکیبات متنوعی برای ظرف این غذا استفاده می شود که می توان به ترکیب پیاز، چیپس، زیتون سیاه، جعفری و تخم مرغ اشاره نمود. این غذای دریایی اغلب در تابستان بصورت کبابی و در پاییز و زمستان بصورت سرخ شده سرو می شود.

پولوُ اَلاگارئیرو (Polvo a Lagareiro)

آشپزی پرتغالی ارتباط عمیقی با غذاهای دریایی دارد و به همین علت، آن ها از چاشنی های بی نظیری برای طعم دار کردن غذاهای دریایی خود استفاده می نمایند. یکی از غذاهای مورد علاقه مردم لیسبون و سرزمین پرتغال هشت پای سرخ شده در روغن زیتون است.

در دستور پخت این غذا، ابتدا یک هشت پا بطور کامل پخته می شود و سپس در روغن زیتون بصورت آهسته برشته می شود؛ چاشنی این غذا سیر است که با سرخ شدن آرام این غذا در روغن زیتون طعم متفاوتی به خود می گیرد و اغلب با سیب زمینی سرخ شده سرو می شود. خوردن این غذا را زمانی که به زیبایی های بی کران دریا و امواج ساحلی چشم دوخته اید توصیه می کنیم.

آلیرا (Alheira)

این غذای لذیذ و مقرون به صرفه قیمت که در شهرهای پرتغال بسیار رایج است، نوعی سوسیس دودی مرغ است که تاریخچه آن به قرن 16 بازمی شود. در آن موقع یهودیان که از پرتغال اخراج شده بودند، در بخش شمال شرقی این سرزمین زندگی می کردند و برای آنکه نشان دهند به مذهب کاتولیک روی آورده اند به خوردن این سوسیس ها روی آوردند که مردمان آن سرزمین باور نمایند که دیگر غذای خود را بر اساس شریعت یهود آماده نمی نمایند.

این غذا با هر گوشتی به غیر از گوشت خوک درست می شود و اغلب به صورت کبابی یا سرخ شده به همراه سبزیجات بخار پز سرو می شود؛ البته امروزه در فست فودها با چیپس سرو می شود.

کاتاپلانا د ماریسکو (Cataplana de Marisco)

این غذای دریایی یکی از غذاهای اصیل پرتغال است که سر منشا آن به بخش جنوبی پرتغال باز می شود. این غذا در ظرف مسی و با ترکیب میگو، صدف و سوسیس chourico پخته می شود. عطر و بوی این غذا بسیار دلپذیر است و با رنگ و طعمی که دارد بسیار اشتها آور است.

فرانسیسینا (Francesinha)

فرانسیسینا یکی از غذاهای اصیل شهر پورتو است اما در شهرهای دیگر نیز طبخ می شود. این غذا یک ساندویچ پرتغالی است که در بین دو لایه نان، استیک یا گوشت کبابی واقع شده است که روی آن را یک لایه پنیر می پوشاند.

ساندویچ پس از حاضر شدن در ظرفی از سس قرمز تند و سیب زمینی سرخ شده سرو می شود. گاهی بر روی این غذا یک عدد تخم مرغ نیمرو شده نیز قرار می دهند. این غذا برای کسانی که علاقه به فست فود و ساندویچ دارند، گزینه منحصر به فردی است.

Ameijoas a Bulhao Pato

وعده های غذایی پرتغالی ها چندین بخش دارد و این غذا می تواند به عنوان یک پیش غذا، یک بخش اشتهاآور باشد. این غذای محلی لیسبون از نوعی صدف درست می شود که در ابتدا در آب نمک قرار می دهند و سپس آن را بر روی حرارت قرار می دهند تا صدف ها باز شوند و سپس آن را در روغن تفت داده و کمی جعفری و آب لیموی تازه به آن اضافه می نمایند.

مرغ کبابی (Franco no Churrasco)

این مرغ کبابی لذیذ در ابتدا به روغن زیتون یا کره آغشته می شود و با سبزیجات معطر و سیر، طعم دارش می نمایند و به مدت 2 ساعت آن را می پوشانند تا طعم به خورد مرغ برود.

برای کباب کردن آن یا از جوجه گردان استفاده می شود یا در صفحه، گریل می نمایند و نکنته مهم آن این است که باید با حرارت خیلی کم طبخ شود. خوردن این غذای لذیذ و خوش طعم با نوشیدنی گوارا تکمیل می شود.

ساردین کبابی (sardinhas)

یکی از غذاهای مورد علاقه پرتغالی ها که بیشتر در تابستان می خورند کباب ماهی ساردین است. این کباب بیشتر در ماه ژوئن و در جشنواره هایی که برگزار می شود در تعداد بسیار زیادی به شکل کبابی سرو می شود.

ماهی را در ابتدا به نمک آغشته نموده و سپس بر روی حرارت داغ ذغال کباب می نمایند و با سیب زمینی سرخ شده به همراه کمی سالاد سرو می نمایند.

پوستا میراندزا (posta mirandesa)

این غذا از فیله ضخیم گاو تهیه می شود که بر روی آتش پخته می شود و وعده ای سنگین و کامل است. این گوشت از گاوهای منطقه میراندزا تهیه می شود که در دشت های پرتغال چرا می نمایند و منجر به طعم منحصر به فرد این گوشت شده است.

خوراک Cozido پرتغالی

این غذا نمونه ای کامل از فرهنگ و طعم کشور پرتغال است و بیشتر در منطقه ها محلی طبخ می شود و ترکیبی از گوشت و سبزیجات است.

این غذای ساده ترکیبی از سیب زمینی آب پز، سوسیس دودی، کلم، لوبیا و گوشت است که در حرارت کم و در مدت زمانی طولانی پخته می شود و عصاره سبزیجات آهسته در حین پخت به خورد گوشت می رود و طعم آن را لذیذ می نماید.

پنیر Serra da Estrela

پرتغال تنوع بسیاری در پنیر دارد که بیشتر از شیر گوسفند و بز برای تهیه پنیر استفاده می نمایند. پنیرهای آن ها به حدی خوشمزه است که بسیاری آن را به عنوان میان وعده یا پیش غذا میل می نمایند. این پنیر دارای طعم کمی شور است که در مراحل اولیه بصورت خامه شکل است.

در کنار همه غذاهایی که نام بردیم در رستوران ها، در کنار غذاهای اصلی و پیش غذاها دسرهای خوشمزه ای سرو می شود که طعم غذای پرتغالی را تکمیل می نماید. مزه غذاهای پرتغالی با محیط شاد و فرح بخشی که آن سرزمین دارد خاص و منحصر به فرد است و سفر به شهری مانند لیسبون و چشیدن طعم لذیذ غذاهای آن تجربه فوق العاده ای برای علاقه مندان به سفرهای اروپایی است.

منبع: کجارو / theculturetrip.com / theculturetrip.com
انتشار: 23 آبان 1403 بروزرسانی: 23 آبان 1403 گردآورنده: hayatmag.ir شناسه مطلب: 1532

به "غذاهای محلی لیسبون، جشنواره ای از خوراکی های رنگارنگ پرتغال" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "غذاهای محلی لیسبون، جشنواره ای از خوراکی های رنگارنگ پرتغال"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید