طرز تهیه شامی برنجی با طعمی عالی
به گزارش مجله حیات، شامی برنجی یک غذای ترکیه ای است که با مواد در دسترسی تهیه می گردد. در طرز تهیه شامی برنجی ، باید ابتدا برنج را با مقداری نمک، زردچوبه و روغن به صورت کته بپزید. سپس، برنج کته ای سرد شده را با سیر و پیاز میکس نموده و با گوشت چرخ نموده، سبزی و ادویه ورز دهید. پس از نیم ساعت استراحت داخل یخچال، شامی ها را در روغن داغ سرخ نموده و سرو کنید.

در ادامه، جدول مشخصات غذایی شامی برنجی را با هم می بینیم:
شامی برنجی | |
تعداد نفرات | 5 تا 6 نفر |
زمان آماده سازی | بدون در نظر گرفتن زمان خیساندن برنج، حدود نیم ساعت |
زمان پخت غذا | حدود نیم ساعت |
میزان سختی | میانه |
طرز تهیه شامی برنجی
شامی برنج یک غذای نونی خوشمزه است که می توانید به عنوان یک ناهار یا شام دلچسب روی آن حساب کنید. بعلاوه، طرز تهیه شامی برنجی یک ترفند عالی برای زمان هایی است که میزان زیادی برنج پخته بعد از مهمانی به جامانده و شما قصد دارید با یک صرفه جویی هوشمندانه، این غذا را به شکل جدیدی برای اعضای خانواده سرو کنید. این رسپی پیچیدگی خاصی ندارد؛ کافی است مواد اولیه زیر را فراهم نموده و مراحل کار را طبق دستورالعمل آن پیش ببرید:
مواد لازم برای تهیه شامی برنجی
مواد مورد احتیاج در طرز تهیه شامی با برنج به صورت زیر است:
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
برنج | 750 گرم |
گوشت چرخ نموده | 700 گرم |
پیاز | 1 عدد |
سیر | 3 حبه |
مرزه یا ترخون خشک | 1 قاشق مرباخوری |
زردچوبه | 1 قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
روغن سرخ کردنی | به میزان لازم |
دستور پخت شامی برنج
برای تهیه این غذای لذیذ، مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله اول: ابتدا برنج را شسته و حداقل 1 ساعت در میزانی محلول آب و نمک بخیسانید.
- مرحله دوم: در ادامه طرز تهیه شامی برنج با گوشت چرخ نموده ، برنج خیس خورده را با میزانی آب، نمک، زردچوبه و روغن به صورت کته بپزید.
نکته: میزان آب باید به میزان 1 بند انگشت بالاتر از سطح برنج باشد.
- مرحله سوم: پس از پختن برنج، سیر و پیاز را شسته و پوست بگیرید. سپس آن ها را همراه برنجی که خنک شده داخل غذاساز ریخته و چند پالس بزنید تا مواد کاملا میکس شوند.
- مرحله چهارم: حالا مواد پوره شده را داخل کاسه ای مناسب ریخته و گوشت چرخ نموده، نمک، فلفل و مرزه خشک را به آن اضافه کنید.
- مرحله پنجم: محتویات کاسه را چند دقیقه با دست ورز دهید تا مواد بافت منسجم تری پیدا نمایند. سپس، روی ظرف را با سلفون پوشانده و آن را به مدت نیم ساعت داخل یخچال قرار دهید.
- مرحله ششم: در نهایت، مواد شامی را شبیه کتلت در تابه ای با روغن داغ سرخ نموده و روی دستمال روغن گیر قرار دهید تا روغن اضافه آن ها گرفته گردد.
شامی برنجی را با نان تازه و سبزی خوردن سرو کنید و در صورت تمایل، میزانی هم سس قرمز روی آن ها بریزید.
نکات لازم در طرز تهیه شامی برنجی
در طرز تهیه شامی کباب با برنج ، این نکات را به خاطر بسپارید:
- برای تهیه برنج کته ای از میزان کمی روغن بهره ببرید تا شامی شما بیش از میزان چرب نگردد.
- می توانید وسط مایه شامی برنج را شبیه شامی لپه با انگشت سوراخ نموده و در روغن سرخ کنید یا حتی می توانید برای داشتن یک فرم مجلسی تر، از قالب های آماده یاری بگیرید.
- سبزی خشک، عطر و طعم بهتری به این غذا می دهد. البته در استفاده از ترخون یا مرزه زیاده روی نکنید تا شامی شما ته مزه تلخ پیدا نکند.
- می توانید میزانی گوجه فرنگی و سیب زمینی سرخ شده نیز تهیه نموده و به عنوان دورچین در کنار شامی ها قرار دهید.
- استفاده از برنج ایرانی یا برنج نیم دانه، طعم و کیفیت بهتری به این شامی می دهد.
- در طرز تهیه شامی برنجی ، می توانید ابتدا شامی ها را در میزانی آرد سوخاری غلطانده و سپس در روغن سرخ کنید.
- در برخی رسپی های این غذا، شبیه طرز تهیه شامی ماسوله ای ، یک سس قرمز شامل رب گوجه، پیاز داغ و ادویه درست نموده و شامی ها را برای دقایقی داخل آن می جوشانند.
اصول نگهداری از شامی برنجی
مدت زمان نگهداری برنج پخته شده و گوشت پخته شده در یخچال، نهایتا بین 3 تا 4 روز است و بیش از این زمان، این مواد کیفیت خود را از دست می دهند. بنابراین، شامی های برنجی را که به جامانده اند، داخل ظرفی درب دار ریخته، در یخچال بگذارید و در مدت زمان گفته شده مصرف کنید.
روش جلوگیری از خراب شدن شامی برنجی
رطوبت و گرما، شامی برنج را به سرعت خراب می نمایند. بعلاوه از قرار دادن به جامانده غذا در ظرفی که مرطوب است یا رها کردن به جامانده غذا برای مدت طولانی در دمای محیط، خودداری کنید.
برترین جایگزین ها در طرز تهیه شامی برنج
بهتر است در طرز تهیه شامی با برنج پخته، از سبزی خشک بهره ببرید، اما در صورت استفاده از سبزی تازه نیز سبزیجات را شسته و صبر کنید تا آب اضافی آن ها کاملا خارج گردد. سپس سبزیجات را به صورت کاملا ریز خرد نموده و با بقیه مواد شامی مخلوط کنید. بعلاوه در صورت منع مصرف گوشت قرمز می توانید میزانی سینه مرغ چرخ شده در مواد شامی بریزید.
خواص برنج
کربوهیدرات موجود در برنج، انرژی فوق العاده ای به بدن می دهد و به عنوان سوخت بدن عمل می نماید. این ماده غذایی، سطح آنتی اکسیدان های موجود در بدن را افزایش داده و از این طریق، اثر مخرب رادیکال های آزاد را خنثی می نماید. برنج حاوی ویتامین ها و مواد معدنی متنوعی مانند ویتامین D، نیاسین، تیامین، کلسیم، فیبر، آهن و ریبوفلاوین است و می تواند با بهبود متابولیسم بدن، عملکرد کلی ارگان های بدن را بهبود ببخشد. جالب است بدانید که برنج، رشد باکتری های مفید روده را نیز تقویت نموده و جلوی مشکلاتی مانند اسهال را می گیرد.
شامی برنجی را حتما امتحان کنید…
در بالا طرز تهیه شامی برنجی را برای شما شرح داده و نکات تهیه آن را گفتیم. پیشنهاد می کنیم این غذا را حتما تهیه نموده و طعم خوب آن را بچشید. البته، اگر احساس می کنید همه اعضای خانواده این غذا را دوست ندارند، خبرنگاران را به یاری خود بیاورید. به این منظور، این غذا را برای خودتان و افرادی که شامی برنجی دوست دارند، تهیه نموده و غذای موردعلاقه سایر اعضای خانواده را از سفارش غذای آنلاین خبرنگاران سفارش دهید.
سوالات متداول
برای تهیه شامی برنجی از چه سبزیجاتی استفاده می گردد؟
برای این منظور می توانید از سبزیجات معطری مثل ترخون یا مرزه به صورت خشک یا تازه بهره ببرید.
جایگزین گوشت چرخ نموده در طرز تهیه شامی برنج چیست؟
شما می توانید میزانی سینه مرغ چرخ شده را جایگزین کنید.
منبع: اسنپ فود