طرز تهیه مرغ سوخاری کنتاکی به روش KFC با 11 ادویه مخفی معروف
به گزارش مجله حیات، می دونستید 6 جولای (16 تیر) روز جهانی مرغ سوخاری هست؟ مرغ سوخاری KFC یا همان مرغ کنتاکی از محبوب ترین انواع سوخاری در سراسر دنیاست که طعمی منحصر به فرد داره. اگر چه هنوز که هنوزه فرمول اصلی پخت مرغ سوخاری کنتاکی از مهم ترین اسرار پخت و پز به حساب میاد؛ اما حالا دیگه همه می دونن مرغ کنتاکی با 11 نوع ادویه مختلف مزه دار می شه. مرغ سوخاری یه هست. اما شما طرز تهیه مرغ سوخاری پولکی مثل بیرون و رستوران رو بلدید؟ با این مقاله از در مجله خبرنگاران همراه ما باشید تا طرز تهیه ساده مرغ سوخاری به روش KFC رو به شما آموزش بدیم.

طرز تهیه مرغ سوخاری به روش KFC در یک نگاه
برای درست کردن مرغ سوخاری KFC، اول تکه های مرغ رو بشورید و خشک کنید. در صورت تمایل، گوشت مرغ رو 2 تا 4 ساعت داخل محلول آب، نمک و شکر با ادویه های معطر بخوابونید؛ بعد توی باترمیلک (یا ترکیب ماست و شیر) همراه تخم مرغ و ادویه ها حداقل 4 ساعت مرینیت کنید. مخلوط آرد، نشاسته ذرت، بکینگ پودر و ادویه های مختلف رو آماده کنید. مرغ ها رو از مایع مرینیت دربیارید، توی آرد بغلتونید، دوباره تو مایع مرینیت و دوباره آرد بزنید و 15 تا 30 دقیقه در یخچال بذارید تا روکش بچسبه. روغن رو تا دمای 175 الی 180 درجه گرم کنید؛ مرغ ها رو با فاصله سرخ کنید تا طلایی بشن و دمای داخلی شون به 74 درجه برسه. بعد قطعات مرغ سوخاری رو روی توری فلزی به مدت 10 دقیقه استراحت بدید و با سس و مخلفات دلخواه سرو کنید.
برای مطالعه طرز تهیه مرغ سوخاری کنتاکی، مواد لازم و جزییات آن ادامه این مطلب رو بخونید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه بال مرغ سوخاری با سس بوفالو
مواد لازم برای تهیه مرغ سوخاری به روش KFC (برای 4 نفر)
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
مرغ (ران یا سینه) | 8 تکه (حدود 2 کیلوگرم) |
باترمیلک یا ماست پرچرب رقیق شده با شیر | نیم لیتر |
تخم مرغ (اختیاری) | 1 عدد |
نمک | 1 قاشق چای خوری |
فلفل سیاه | نصف قاشق چای خوری |
روغن سرخ کردنی با نقطه دود بالا (کانولا یا آفتابگردان) | حدود 2 تا 3 لیتر |
سس دلخواه | برای سرو با مرغ سوخاری KFC |
سیب زمینی سرخ نموده و سالاد کلم | برای سرو با مرغ سوخاری KFC |
مواد لازم برای پوشش ترد مرغ سوخاری به روش KFC
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
آرد سفید | 3 لیوان فرانسوی دسته دار |
نشاسته ذرت | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
بیکینگ پودر | 1 قاشق چای خوری |
ادویه های لازم برای تهیه مرغ سوخاری به روش KFC
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
نمک | 2 قاشق چای خوری |
فلفل سیاه | 2 قاشق چای خوری |
پاپریکا | 2 قاشق چای خوری |
پودر سیر | 1 قاشق چای خوری |
پودر پیاز | 1 قاشق چای خوری |
آویشن | 1 قاشق چای خوری |
اورگانو (مرزنجوش) | 1 قاشق چای خوری |
ریحان خشک (اختیاری) | نصف قاشق چای خوری |
خردل خشک | نصف قاشق چای خوری |
فلفل سفید | نصف قاشق چای خوری |
فلفل قرمز | نصف قاشق چای خوری |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 30 تا 45 دقیقه
مدت زمان لازم برای استراحت و مزه دار شدن گوشت مرغ: حداقل 4 ساعت
مدت زمان لازم برای پخت مرغ سوخاری به روش کی اف سی: 12 تا 18 دقیقه
مراحل طرز تهیه مرغ سوخاری به روش KFC
طرز تهیه مرغ سوخاری به روش KFC در خانه به صورت ساده و پولکدار در قابلمه یا در هواپز قابل انجامه.
مرحله اول: گوشت مرغ رو آماده کنید
در این مرحله از طرز تهیه مرغ سوخاری به روش KFC، گوشت مرغ رو زیر آب سرد به خوبی بشورید و در سبد بریزید تا آب اضافی تکه های مرغ خارج بشه. پیشنهاد می کنیم پوست مرغ رو (اگه داره) جدا نکنید؛ چون بعدا بهتر سوخاری می شه و طعم لذیذتری پیدا می کنه. بعد با دستمال آشپزخونه یا حوله کاغذی، تکه های مرغ رو کاملا خشک کنید. حواستون باشه بعدش حتما دست هاتون، چاقو و تخته رو کاملا بشورید تا آلودگی مرغ خام به باقی وسایل و نقاط دیگه منتقل نشه.
در صورت تمایل، برای خرید انواع گوشت مانند گوشت مرغ می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله دوم: گوشت مرغ رو بخیسونید
این مرحله از طرز تهیه مرغ کنتاکی فست فودی کاملا اختیاریه، اما به شدت پیشنهاد می شه و گوشت مرغ رو حسابی آبدار و خوشمزه می کنه. بنابراین اگه به مقدار کافی فرصت دارید، توی یه ظرف بزرگ آب سرد بریزید. سه قاشق غذاخوری نمک و دو قاشق غذاخوری شکر به این آب اضافه کنید و هم بزنید تا حل بشه.
برای عطر بیشتر می تونید دو تا برگ بو و چند دونه فلفل سیاه و دو حبه سیر له شده هم داخل این محلول بندازید. حالا، تکه های مرغ رو داخل این محلول بذارید، درب ظرف رو ببندید و به مدت 2 تا 4 ساعت داخل یخچال قرار بدید. بعد از گذشت این مدت، تکه های مرغ رو از این محلول بیرون بیارید و فقط خشک کنید. یعنی، احتیاجی به شست وشو نیست.
برای خرید نمک و شکر می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله سوم: گوشت مرغ رو مرینیت کنید
حالا، وقتشه یه کاسه بزرگ بیارید و 500 میلی لیتر باترمیلک (یا ترکیب نصف لیوان ماست غلیظ و نصف لیوان شیر) رو در این کاسه بریزید. یه دونه تخم مرغ، یه قاشق چای خوری نمک و نصف قاشق چای خوری پودر فلفل سیاه به این کاسه اضافه کنید و خوب هم بزنید.
تکه های مرغ رو داخل این ترکیب بذارید طوری که کاملا پوشیده بشن. سپس، درب کاسه رو با درپوش مناسب یا با سلفون بپوشونید و بذارید حداقل چهار ساعت داخل یخچال بمونه؛ اگه یه شب تا صبح بذارید استراحت کنه، نتیجه فوق العاده می شه.
برای خرید ماست، شیر، تخم مرغ و پودر فلفل سیاه می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله چهارم: مخلوط آردی رو آماده کنید
در این مرحله از طرز تهیه مرغ کنتاکی ساده، نوبت به درست کردن مخلوط آردی می رسه. بنابراین، سه لیوان آرد سفید، نصف لیوان نشاسته ذرت و یه قاشق چای خوری بکینگ پودر رو در کاسه بزرگی بریزید. این مواد را به خوبی هم بزنید تا یکدست بشن.
برای خرید آرد سفید، نشاسته ذرت و بکینگ پودر می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله پنجم: ادویه ها رو اضافه کنید
حالا، همه ادویه ها شامل نمک، پودر پاپریکا، پودر فلفل سیاه، پودر سیر، پودر پیاز، فلفل سفید، فلفل قرمز، کمی آویشن، اورگانو و ریحان خشک رو هم به مخلوط آرد و نشاسته ذرت اضافه کنید. همه این مواد رو به خوبی مخلوط کنید و اگر خواستید از الک رد کنید تا کاملا یکنواخت بشه.
برای خرید انواع ادویه ها مانند پودر پاپریکا، پودر فلفل سیاه، پودر سیر، پودر پیاز، فلفل قرمز، آویشن، اورگانو و ریحان خشک می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله ششم: مرغ رو دو بار در آرد بزنید
در این مرحله از طرز تهیه مرغ سوخاری کی اف سی، وقتشه مرغ ها رو از باترمیلک () دربیارید و در مکان مناسبی روی توری فلزی بذارید تا مایع اضافی اش بچکه. بعد، تکه های مرغ رو داخل مخلوط آرد و ادویه قرار بدید و بغلتونید.
مرغ ها رو با دست فشار بدید تا مخلوط آردی خوب بهشون بچسبه. بعد، دوباره قطعات مرغ رو توی باترمیلک غلت بدید و برای بار دوم توی آرد بزنید. وقتی همه تکه ها آماده شد، اون ها رو روی توری فلزی بچینید و برای 15 تا 30 دقیقه داخل یخچال بذارید تا پوشش آرد محکم بشه و موقع سرخ کردن جدا نشه.
مرحله هفتم: روغن رو داغ کنید
در این مرحله از طرز تهیه مرغ کنتاکی در قابلمه، حدود 2 الی 3 لیتر روغن کانولا یا روغن آفتابگردان رو در قابلمه سنگین و بزرگی بریزید. در واقع، میزان روغن باید به مقدار ای باشه که حدود 7 الی 8 سانتی متر از ارتفاع قابلمه رو بپوشونه. حالا، قابلمه حاوی روغن رو روی حرارت میانه بذارید تا دمای روغن به 175 تا 180 درجه سانتی گراد برسه؛ برای مقدار گیری دمای روغن باید از دماسنج مخصوص آشپزی بهره ببرید. مراقب باشید قابلمه رو تا لبه پر نکنید و هیچ وقت آب رو نزدیک روغن داغ نبرید.
برای خرید انواع روغن مایع سرخ کردنی مانند روغن کانولا و روغن آفتابگردان می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله هشتم: مرغ سوخاری KFC رو سرخ کنید
حالا، مرغ ها رو یکی یکی و با فاصله داخل روغن بندازید تا دمای روغن خیلی پایین نیاد. هر طرف مرغ ها رو حدود 12 تا 15 دقیقه بپزید تا وقتی که رنگش طلایی و دمای داخلی گوشت به 74 درجه سانتی گراد برسه. برای آگاهی از دمای داخلی تکه های مرغ باید از دماسنج آشپزخانه بهره ببرید. بعد با یاری کفگیر، قطعات مرغ رو از روغن دربیارید و روی توری فلزی بذارید تا روغن اضافی شون خارج بشه. توصیه می کنیم، تکه های مرغ رو روی دستمال حوله ای قرار ندید؛ چون با این روش، تکه های مرغ بخار می کنن و پوسته شون نرم می شه.
مرحله آخر: تکه های مرغ سوخاری رو استراحت بدید و سرو کنید
مرغ ها رو بعد از سرخ کردن برای 5 تا 10 دقیقه به حال خودشون بذارید و استراحت بدید تا قطعات مرغ سوخاری برای سرو آماده بشن. بعد مرغ سوخاری کی اف سی رو با انواع سس دلخواه مثل سس گوجه فرنگی یا سس چیلی به همراه سیب زمینی سرخ نموده ()، یا دیگر سرو کنید. اگه خواستید می تونید وقتی هنوز داغه کمی پودر پاپریکا یا نمک اضافی روش بپاشید که خوش عطرتر بشه. راستی، مرغ کنتاکی رو با رب فلفل (طرز تهیه رب فلفل) هم سرو می کنن.
در صورت تمایل، برای خرید انواع سس مانند سس گوجه فرنگی و سس چیلی می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
روش تهیه مرغ سوخاری کنتاکی پولکدار با آرد
در طرز تهیه مرغ سوخاری کنتاکی پولکدار، ابتدا باید تکه های مرغ رو به همون روشی که در رسپی بالا براتون گفتیم آماده و طعم دار کنید. فقط موقع آغشته کردن گوشت مرغ به مواد سوخاری، باید مرغ رو اول در مخلوط آردی بغلتونید، دوباره به باترمیلک یا تخم مرغ زده شده آغشته کنید و بعد باز هم آرد بزنید؛ ولی این بار با فشار و کمی چنگ زدن لایه های پولکی درست کنید. تکه ها رو 20 دقیقه روی توری در یخچال استراحت بدید و باقی مراحل رو طبق رسپی بالا دنبال کنید.
بیشتر بخوانید:
روش درست کردن مرغ کنتاکی پولکی با جو پرک
طرز تهیه مرغ کنتاکی پولکی با جو پرک در مراحل ابتدایی درست مشابه رسپی بالاست؛ با این تفاوت که باید مرغ ها رو ابتدا در مخلوط آرد و ادویه بغلتونید، بعد در باترمیلک و دوباره در آرد بزنید و این بار جو پرک خرد شده رو به آرد اضافه کنید تا روکش پولکی و تردی ایجاد بشه. مرغ ها رو با فشار دست کمی چنگ بزنید تا لایه های پولکی شکل بگیرن. باقی مراحل رو طبق دستور بالا دنبال کنید.
برای خرید می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
روش پخت کنتاکی با فیله مرغ
طرز تهیه کنتاکی با فیله مرغ عینا مشابه همون چیزیه که در دستور بالا براتون گفتیم؛ با این تفاوت که به جای گوشت ران یا سینه مرغ باید تعدادی فیله مرغ رو سوخاری کنید. برای سرخ نموده فیله ها در روغن کافیه حدود 5 الی 7 دقیقه زمان صرف کنید تا طلایی و پخته بشن.
روش تهیه مرغ سوخاری به روش KFC در هواپز
طرز تهیه مرغ سوخاری KFC در هواپز، در مراحل آماده سازی کاملا مشابه رسپی بالاست؛ با این تفاوت که باید داخل سبد هواپز رو با اسپری روغن کاملا چرب کنید. مرغ ها رو با فاصله در این سبد بچینید؛ روشون رو هم کمی اسپری روغن بزنید و در دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 25 تا 30 دقیقه بپزید. وسط کار، یعنی پس از گذشت 15 دقیقه، تکه های مرغ رو زیر و رو کنید و دوباره اسپری روغن بزنید تا همه قسمت ها حسابی طلایی و ترد بشه.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه میگو پفکی سوخاری
نکات مهم در طرز تهیه مرغ سوخاری به روش KFC
- باترمیلک باعث می شه مرغ نرم و آبدار بمونه؛ بنابراین، قطعات مرغ رو حداقل 4 ساعت و اگه بشه شب تا صبح توی باترمیلک بخوابونید تا نتیجه عالی بشه.
- آرد گندم رو با یه کم نشاسته ذرت یا آرد برنج قاطی کنید تا پوسته اش ترد و شکننده تر بشه.
- دو یا سه بار آرد و مایع مرینیت زدن یاری می کنه اون پولک های خوشگل KFC شکل بگیره.
- بعد از آرد زدن، مرغ رو 15 تا 30 دقیقه روی توری توی یخچال بذارید تا آرد خوب بهش بچسبه.
- دمای روغن باید بین 175 تا 180 سانتی گراد باشه تا مرغ سوخاری هم خوب بپزه هم نسوزه.
- اگه دما بیاد پایین، پوسته مرغ خیس می شه؛ اگه بره بالا، بیرونش می سوزه و داخلش خام می مونه.
- هر بار تعداد کمی مرغ بندازید تو روغن تا دماش پایین نیاد.
- بعد از سرخ کردن، مرغ رو روی توری بذارید تا هم روغن اضافه بره هم تردی حفظ بشه.
- دمای قسمت های میانی مرغ باید به 74 درجه سانتی گراد برسه تا مطمئن بشید کاملا پخته.
- از روغن تازه بهره ببرید که هم رنگ مرغ قشنگ بشه هم طعمش خوب دربیاد.
فوت و فن های خوشمزه شدن مرغ سوخاری به روش KFC
مرغ سوخاری KFC رو می تونیم بدون باترمیلک درست کنیم؟
بله، می تونید از ترکیب ماست و شیر یا حتی فقط ماست رقیق شده بهره ببرید. باترمیلک اصلش بهتره ولی این جایگزین ها هم نتیجه خوبی می دن.
برای مرینیت کردن حتما باید شب تا صبح صبر کنیم؟
نه، ولی هر چی بیشتر صبر کنید (تا 12 ساعت) مرغ آبدارتر و خوش طعم تر می شه. پیشنهاد می کنیم، حداقل 4 ساعت رو برای این کار در نظر بگیرید.
چیکار کنم پوسته مرغ سوخاری مثل KFC پولکی و ترد بشه؟
روش دو یا سه بار آردزنی با مایه مرینیت رو انجام بدید و موقع آرد زدن با دست فشار بدید و چنگ بزنید تا پولک ها شکل بگیرن.
می تونیم مرغ سوخاری رو توی هواپز درست کنیم؟
بله، فقط باید بعد از آرد زدن حسابی روش اسپری روغن بزنید و وسط پخت هم برگردونید و دوباره اسپری کنید.
چرا گاهی اوقات پوسته مرغ سوخاری ازش جدا می شه؟
یا مرغ رو بعد از آرد زدن استراحت ندادید یا روغن به مقدار کافی داغ نبوده. توجه داشته باشید، 15 تا 30 دقیقه استراحت داخل یخچال روی توری خیلی یاری می کنه.
فرق مرغ سوخاری با کنتاکی چیه؟
مرغ سوخاری یه اصطلاح کلی برای هر نوع مرغی ست که در روغن داغ یا فر با روکش آرد یا خمیر سرخ می شه؛ ولی مرغ کنتاکی همون نسخه مخصوص و معروف KFC هست که با مرینیت باترمیلک، آرد و 11 نوع ادویه مخفی و روش آردزنی به شیوه خاصی درست می شه.
منبع: افق کوروش