مقاله: سنگ لوزه؛ علت ها، علائم و درمان آن
به گزارش مجله حیات، اما اگر علائمی داشته باشید، ممکن است قرمزی و تحریک در لوزه های تان به وجود بیاید، تنفس تان بد بو گردد، دچار عفونت هایی مانند تونسیلیت شوید، گلو درد بگیرید و یا هنگام بلع احساس درد و سختی کنید. سنگ لوزه سبب بد بو شدن دهان می گردد، زیرا باکتری هایی که روی این سنگ ها رشد می نمایند این بوی بد را ایجاد می نمایند. بعضی از افراد که سنگ لوزه دارند، احساس درد یا فشار در گوش های شان می نمایند.
در دهان چرخاندن دهان شویه غیرالکلی می تواند به شل کردن سنگ لوزه ها و کاهش مقدار باکتری ها در دهان تان یاری کند.
استفاده از آب فشان با فشار کم می تواند به شل شدن سنگ لوزه از جای خود یاری کند. مقابل یک آینه بایستید و آب فشان را مقابل سنگ لوزه های تان بگیرید. مراقب باشید وقتی سنگ از جای خودش آزاد می گردد به سمت حلق تان نرود. این راه حل را برای بچه ها به کار نبرید. استفاده منظم از آب فشان برای شستشوی لوزه ها نیز می تواند به پیشگیری از تشکیل سنگ لوزه یاری کند.
قرقره با سرکه سیب رقیق شده می تواند ذرات سنگ لوزه های تان را تجزیه کند. یک قاشق غذاخوری سرکه سیب را در یک فنجان آب گرم حل نموده و سه بار در روز قرقره کنید تا سنگ های لوزه به مرور از جای خود کنده شوند.
اگر خودتان نمی توانید سنگ لوزه را خارج کنید، پزشک می تواند در مطب خود این کار را برای تان انجام بدهد. اگر مکررا دچار سنگ لوزه می شوید ممکن است لازم گردد لوزه های تان را بردارید (تونسیلکتومی).
منبع مقاله: سنگ لوزه؛ علت ها، علائم و درمان آن