چگونه برای 10 سال از زندگی مان برنامه ریزی کنیم؟

به گزارش مجله حیات، 10 سال طولانی به نظر می رسد، اما زمان خیلی زود می گذرد. سخت است که بپذیریم اهداف 10 ساله برای رسیدن به آنچه در زندگی می خواهیم کافی هستند، با این حال، ایده جالبی است که برای زندگی در راستا دلخواه مان به مدت 10 سال برنامه ریزی کنیم.

چگونه برای 10 سال از زندگی مان برنامه ریزی کنیم؟

خبرنگاران| زمانی که برای یک هدف بلندمدت برنامه ریزی می کنید، باید بدانید برای رسیدن به آن هدف بلندمدت باید به کدام اهداف کوتاه مدت یا میان مدت برسید. نخستین گام این است که یک دفتر یادداشت و اتوماتیک بردارید تا جدول برنامه ریزی 10 ساله زندگیتان را ترسیم کنید.

چه چیز هایی را در جدول برنامه ریزی 10 ساله بگنجانیم؟

ممکن است این پرسش برای شما ایجاد گردد که چه مواردی را باید در جدول برنامه ریزی 10 ساله بگنجانیم؟ برای پاسخ دادن به این پرسش، بعضی از مهم ترین نکاتی را که باید در نظر بگیرید یادآوری می کنیم:

سلامتی

مهمترین و باارزش ترین نکته حفظ سلامتی است. مراجعه منظم به پزشک خوب است، اما ورزش منظم و مدیریت وزن باید جزو مهمترین اهداف شما باشد.

اضافه وزن نه در عرض یک شب بلکه به مرور زمان رخ می دهد. کمتر خوردن و روزانه بیشتر ورزش کردن می تواند سلامتی شما را از حالا تا 10 سال آینده کاملاً تغییر دهد و ظاهر، سبک پوشش و احساس شما را نسبت به خودتان به سمت بهتر شدن دگرگون کند.

روابط

این نکته در جدول زمان بندی 10 ساله عاملی حیاتی در نظر گرفته می گردد.

معمولاً بیشترین افرادی که تمام پستی و بلندی های زندگی شما را می بینند دوستان و خانواده تان هستند. پس با کسانی رابطه دوستی برقرار کنید که صادقانه شما را دوست دارند، مشوق شما هستند و در مراحل مختلف زندگی پشتیبان شما هستند، چون دوستان نقش مهمی در زندگی ایفا می نمایند.

غیر از دوستان باید درِ قلب تان را به روی کسانی که به شما عشق می ورزند بگشایید و شما هم متقابلاً به آن ها عشق بورزید. برای چنین روابطی هم می توانید برنامه ریزی های 10 ساله داشته باشید:

آیا در سال آینده ازدواج خواهید کرد؟

اگر هم اکنون متاهل هستید، زندگی زناشویی شما در 10 سال آینده چگونه پیش خواهد رفت؟

آیا در چند سال آینده قصد بچه دار شدن دارید؟

اگر هم اکنون فرزند دارید، برنامه تان برای تقویت آن ها به لحاظ فیزیکی، اجتماعی و فکری چیست؟

تبدیل شدن

10 سال زمانی بسیار طولانی است، پس بهتر است یکنواخت زندگی نکنید و با سفر کردن به نواحی مختلفِ شهرِ خودتان یا شهر های دیگر زندگیتان را از یکنواختی خارج کنید.

انواع مختلف کتاب ها را بخوانید، ماجراجویی کنید و با گذشت زمان تجربه کسب کنید. هر بار جهان را از زاویه دید نوی نگاه کنید و به یکنواختی عادت نکنید.

برای داشتنِ یک برنامه بهتر، در جدول قید کنید که دوست دارید سال آینده کدام شهر ها یا کشور ها را ببینید یا چه نوع ماجراجویی هایی را تجربه کنید. باید در خصوص نوع رویدا هایی که دوست دارید در آینده در آن ها شرکت کنید اهداف تعیینی داشته باشید.

بخشش

اگر از نعمت پول زیاد، مهارت، استعداد یا هر چیزی دیگری برخوردارید، برترین عادت به اشتراک گذاشتن آن ها با دیگران است. همواره برای بخشش به دیگران راهی پیدا کنید، مثلاً با دادن هدیه، زمان، انرژی، مهارت یا هر چیزی که به وفور دارید. راه دیگر داوطلب شدن در امور اجتماعی یا یاری های خیریه است.

سرمایه گذاری

بزرگ ترین مانع برای زندگیِ بهتر بدهکاری است. خرج کردنِ پول و قرض کردنِ دوباره و تکرار این چرخه شاید کار ساده ای باشد، اما پس انداز کردن پول و سرمایه گذاری واقعاً سخت است.

یک جدول برنامه ریزیِ کاملِ 10 ساله برای یاری به مدیریتِ بدهی، برترین برنامه را در اختیار شما می گذارد. وجود چنین جدولی به شما یادآوری می نماید خرج کردن پول شما را شادمان نمی نماید و هدایت برای یافتنِ راهِ سرمایه گذاری است. در کل این جدولِ برنامه ریزی اثرِ زیادی روی زندگی شما می گذارد و از بارِ وظایف اقتصادی شما می کاهد چرا که نگرانی ِ اقتصادی تنها دلیلی است که نمی گذارد زندگی دلخواهتان را داشته باشید. مزایای دیگر این جدول برنامه ریزی برای این پرسش هاست:

در 10 سال آینده چقدر پول باید جمع آوری کنید؟

چه نوع سرمایه گذاری باید انجام دهید؟

چه نقاط قوتی از آنِ شما خواهد شد؟

کسب و کار

دقت کنید که آیا قرار است 10 سال آینده روی پروژه های یکسانی کار کنید؟ اگر نه، پس چه نوع پروژه های نوی را باید شروع کنید؟ برای نمونه، می خواهید دست به قلم شوید و در آینده رمان خودتان را منتشر کنید، یک آلبوم موسیقی منتشر کنید، یک باشگاه ورزشی باز کنید یا کار دیگری که به آن علاقه دارید شروع کنید؟ اگر کسب و کار دارید، برای توسعه حوزه کاری و دانش تان چه برنامه ای دارید؟

چگونه برای 10 سال برنامه ریزی شخصی کنیم؟

آیا نسبت به 10 سالِ آینده زندگیتان تصور روشنی دارید؟ آیا تصور می کنید در سال های آینده چه فردی خواهید شد؟

زندگی می تواند مانند گردباد به هم بپیچد. داشتن برنامه ریزی شخصی به شما یاری می نماید از راستا اصلی منحرف نشوید و در معین اهداف و گام برداشتن به سوی آن اهداف به شما یاری می نماید. در ادامه عناوینی را می خوانید که با یاری آن ها می توانید برای زندگی شخصی خودتان برنامه ریزی 10 ساله کنید:

معین هدف

داشتن هدف بلندمدت بسیار مهم است چرا که شما را باانگیزه و متمرکز نگه می دارد. اگر هیچ هدفی نداشته باشید، برنامه ای هم ندارید. برترین کار اینست که در گام نخست تمامی اهدافی را که دوست دارید در 10 سال آینده به آن ها برسید یادداشت کنید.

برنامه ها و اهداف هر کسی متفاوت و منحصربفرد است. بعضی از این اهداف می تواند شامل موارد زیر باشد:

خرید خانه نو

راه اندازی یک کسب و کار نو

گرفتن یک مدرک نو

بازنشستگی

تور جهانی یا هر چیز دیگری ...

سعی کنید اهداف ساده و دقیقی را معین کنید. همواره به یاد داشته باشید که داشتن هدف به شما یاری می نماید انگیزه و تمرکزتان را در طول زندگی از دست ندهید. در صورت احتیاج می توانید اهدافتان را تغییر دهید.

آینده نگری

حالا که اهدافتان را معین کردید، زمان آن است که قدر و اهمیت آن ها را بشناسید. به این فکر کنید که با داشتنِ این اهداف به چه چیز هایی در زندگی دست خواهید یافت. اگر پاسخ این پرسش را می دانید، پس آن را بنویسید، چون نوشتن به شما یاری می نماید در سال های آینده متمرکز باقی بمانید.

سعی کنید پاسخ را با جزئیات بنویسید تا اگر روزی در بازبینی اهدافتان دچار مشکل شدید به این نوشته ها رجوع کنید و ببینید برنامه شما از شروع چه بوده و چرا سخت پیگیر تحقق آن بوده اید.

این اهداف احتمالاً گوناگون هستند مثلاً اگر هدف شما راه اندازی یک کسب و کار نو است، شما در آینده از نظر کاری و اقتصادی مستقل خواهید شد. اگر هدف شما بازگشتن به دانشگاه یا هر موسسه دیگری است، در آینده به مهارت ها و دانش بیشتری دست خواهید یافت.

تجزیه هدف

اگر تصور می کنید که می توانید در 10 سال آینده به اهدافتان برسید، پس باید از همین حالا دست به کار شوید و روی آن ها کار کنید. هدفتان را به نقاط عطف و گام های کوچک تر تقسیم کنید تا جلوی آشفتگی و اضطراب تان را بگیرید. بهتر است برای رسیدن به هر گام تاریخ معین کنید تا هوشیار، متمرکز و مصمم باقی بمانید.

برای مثال، اگر قصد دارید کسب و کار نوی راه اندازی کنید، گام هایتان را برای رسیدن به این هدف به گام های کوچکتر تقسیم کنید. می خواهید چه نوع کسب و کاری را راه اندازی کنید؟ برترین مکان راه اندازی آن کجاست؟ برای راه اندازی آن چه شگرد ها و ترفند هایی را باید بدانید؟

وقتی اهدافتان را تعیین کنید، می توانید آن ها را به ترتیب شماره گذاری کنید و یک به یک به اتمام برسانید. تقسیم کسب و کار به اجزای کوچک برترین راهِ رسیدن به هدف است.

معین محدودیت زمانی

همانطور که پیش از این اشاره کردیم معین تاریخ برای دستیابی به یک گام کوتاه مدت مهم است، اما در خصوص اهداف بلند مدت چطور؟ معین مهلت یا ضرب الاعجلِ ذهنی برای یک هدف 10 ساله لازم است.

اگر هدفتان را به اهداف کوتاه مدت تقسیم نموده اید، پس باید حساب کنید برای کامل کردن تمام مراحل به چقدر زمان احتیاج خواهید داشت. وقتی به جواب این پرسش رسیدید در ذهنتان برای رسیدن به آن هدف مهلت معین کنید.

از آنجا که مسائل همواره پیش می آیند، مهمترین چیزی که باید برای آن برنامه ریزی کنید چگونگیِ مدیریت زمان است. وقتی تمام این مراحل را انجام دادید بر اساس برنامه ریزی تان عمل کنید و شروع به کار کنید تا 10 سال بعدی زندگیتان را از همین حالا بهتر کنید.

منبع: Lifehack

منبع: فرادید
انتشار: 8 تیر 1401 بروزرسانی: 8 تیر 1401 گردآورنده: hayatmag.ir شناسه مطلب: 1251

به "چگونه برای 10 سال از زندگی مان برنامه ریزی کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونه برای 10 سال از زندگی مان برنامه ریزی کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید