این مواد غدایی را خام نخورید!
به گزارش مجله حیات، خبرنگاران : می دانید که تخم مرغ و گوشت را نباید خام بخورید، اما مواد غذایی زیاد دیگری هم وجود دارند که قطعا باید پیش از مصرف پخته شوند. از شنیدن نام برخی از آن ها متعجب خواهید شد.
سیب زمینی
بله این ماده غذایی پُرطرفدار و پُرمصرف را نباید خام بخورید. خوردن سیب زمینی به صورت خام می تواند موجب نفخ و عوارض ناخوشایند گوارشی بگردد، زیرا سیب زمینی حاوی نشاسته هایی است که نسبت به هضم مقاومند. شاید بترسید، اما باید بدانید که اگر سیب زمینی خام برای مدت طولانی در مکانی گرم و مرطوب بماند، سبز شده و سمی به نام سولانین تشکیل می دهد. اگر لکه های سبز رنگی روی سیب زمینی دیدید، به طور کل از مصرف آن صرفنظر کنید، زیرا سولانین می تواند مسموم تان کند.
لوبیا قرمز
این هم یک غذای سالم دیگر که اگر به روش نادرست مصرف گردد خطرناک است. لوبیا قرمز سرشار از پروتئین، فیبر و آنتی اکسیدان است، اما خوردن آن به صورت خام می تواند اثرات بسیار بدی بر معده بگذارد. لوبیا قرمز خام حاوی سم فیتوهماگلوتینین است که ناراحتی ها گوارشی مشابه مسمومیت غذایی ایجاد می نماید. حتما لوبیا را دست کم ده دقیقه بپزید.
هات داگ
هات داگ غذایی نیست که مفید و مغذی باشد، اما خام خوردن آن خطرناک نیز هست. این باور اشتباه وجود دارد که، چون هات داگ، از قبل پخته شده است می توان آن را بعد از باز کردن بسته بندی اش مصرف کرد. هات داگ های بسته بندی شده می توانند به باکتری لیستریا آلوده باشند که فقط با حرارت دادن هات داگ از بین می رود.
شیر
شیر خام چه معنی می تواند داشته باشد؟! شما شیر را نمی پزید، اما شیر خام وجود دارد و خطرناک هم هست. شیری که مستقیما از گاو گرفته می گردد، بدون اینکه پاستوریزه گردد، می تواند حاوی باکتری های مضری به نام ای کولی و سالمونلا باشد. شیر خام نسبت به هر محصول لبنی دیگری، 150 برابر بیشتر ممکن است که منجر به مسمومیت غذایی گردد. همواره شیر پاستوریزه مصرف کنید.
جوانه ها
جوانه ها بسیار غذای سالمی هستند، اما جوانه آلفالفا و تربچه می توانند حاوی باکتری های مضر ای کولی، سالمونلا و لیستریا باشند. جوانه ها در شرایط گرم و مرطوب رشد می نمایند و این باکتری ها نیز در همین شرایط رشد و نمو می نمایند. به همین علت باید جوانه ها را به صورت تازه و ترجیحا از فروشگاه هایی که محصولات محلی ارا ئه می دهند خریداری کنید و البته، آن ها را بشویید و بپزید.
بادام تلخ
بادامی که ما دوست داریم و از خوردنش لذت می بریم بادام شیرین نام دارد که برای سلامتی بسیار مفید است. اما بادام تلخ با اینکه از خانواده بادام شیرین است، حاوی هیدروسیانیک اسید می باشد که ترکیب خطرناک از هیدروژن سیانید و آب است. تنها 70 عدد بادام تلخ خام کافیست تا یک فرد بزرگسال سالم را بکُشد. اما اگر بادام های تلخ را بپزید خوردن شان مسئله ای ندارد.
بادمجان
بادمجان خام حاوی سولانین است؛ همان سمی که سیب زمینی خام را درد سرساز می نماید. مخصوصا بادمجان های جوان دارای بیشترین سم هستند. البته شما باید اندازه بسیار زیادی بادمجان خام بخورید تا عوارض ناخوشایند مسمومیت با سولانین را در گوارش خود احساس کنید، اما باز هم بهتر است بادمجان را خام مصرف نکنید. در ضمن برخی از افراد حتی به اندازه بسیار کمی از بادمجان خام هم آلرژی دارند.
لوبیا لیما
لوبیای لیما نیز مشابه لوبیا قرمز همواره باید کاملا پخته مصرف گردد. لوبیا لیما حاوی گلیکوزید های سیانوژنیک می باشد که ترکیبی گیاهی بوده و در صورت خام مصرف شدن، هیدروژن سیانید ِ کُشنده را فراوری می نماید.
هسته سیب، انبه، هلو و زردآلو
هرچند باید دست کم یک فنجان از این هسته ها و دانه ها بخورید تا مسموم شوید، اما دانه سیب، انبه، هلو، گلابی و زردآلو حاوی ماده ای است که می تواند به سیانید تبدیل گردد.
قارچ های وحشی
قارچ ها خواص زیادی برای سلامتی دارند و سرشار از آنتی اکسیدان ها، ویتامین های گروه B و پتاسیم هستند، اما اندازهی حرارت ضروری است تا این مواد مغذی آزاد شوند و بتوانند اثر نمایند. در ضمن قارچ خام به سختی هضم می گردد و یکی از متراکم ترین منابع سم طبیعی به نام آگاریتین است. مطالعات گوناگونی نشان داده اند آگاریتین خاصیت کارسینوژنیک (سرطانزایی) دارد، اما پختن قارچ، این ترکیبات را از بین می برد، بنابراین می توانید با خیال راحت قارچ بخورید.
منبع: rd
پ
منبع: برترین ها