تخصیص منابعی برای ساماندهی رودخانه های کشور

به گزارش مجله حیات، نمایندگان مجلس شورای اسلامی منابعی را به منظور ساماندهی رودخانه های کشور و بهسازی و بازسازی آب بندان ها در سال آینده اختصاص دادند.

تخصیص منابعی برای ساماندهی رودخانه های کشور

به گزارش خبرنگاران، کنندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی نوبت سوم امروز یکشنبه مجلس و در جریان آنالیز بخش هزینه ای لایحه بودجه 1401؛ بندهای (و) و (ز) تبصره 8 لایحه بودجه را آنالیز نموده و آن ها را به تصویب رساندند.

بر اساس بند (و) تبصره 8 لایحه؛ منابع حاصله از محل ردیف 29 -530000 جدول شماره (9) این قانون در اختیار شرکت مدیریت منابع آب ایران و سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور قرار می گیرد تا در چهارچوب موافقتنامه متبادله با سازمان برنامه و بودجه کشور صرف ساماندهی رودخانه های کشور و بهسازی، بازسازی و بازسازی آب بندان ها شود.

گزارش عملکرد اقتصادی و عملیاتی این بند، هر سه ماه یکبار به وسیله وزارت نیرو به سازمان های مدیریت بحران کشور، سازمان برنامه و بودجه کشور، کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی و دیوان محاسبات کشور ارسال می شود.

دستورالعمل اجرائی این بند ظرف سه ماه از تاریخ ابلاغ این قانون به وسیله وزارت نیرو تهیه و ابلاغ می شود.

جزء الحاقی- به منظور تسریع در جبران خسارت و ترمیم خرابی های ناشی از وقوع سیل و جلوگیری از افزایش خسارت، کارگروهی مرکب از استاندار یا معاون عمرانی وی(رئیس کارگروه)، مدیرعامل آب منطقه ای استان و حسب مورد مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان برای این استان، مدیرکل مدیریت بحران استان، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان و رئیس کل دادگستری استان مجازند متناسب با اندازه خسارت و خرابی برآورد شده، با پیشنهاد فرماندار شهرستان ذی ربط، مجوز ترک تشریفات مزایده برای بهره برداری از مصالح مازاد رودخانه ای و خاک مازادآب بندان ها برای پیمانکارانی که در راستای جبران خسارت و ترمیم خرابی های سیل بکار گرفته شده اند را صادر کنند.

واگذاری بهره برداری از مصالح مازاد رودخانه ای برای ساماندهی و لایروبی رودخانه مربوط در محدوده شهرها به وسیله ترک تشریفات مزایده به شهرداری همان شهر، به وسیله شرکتهای آب منطقه ای استانها و حسب مورد سازمان آب و برق خوزستان برای این استان مجاز می باشد.

بر اساس بند (ز) تبصره 8؛ وزارتخانه های نیرو (به وسیله شرکت های ذیربط) و جهاد کشاورزی مکلفند عواید حاصل از اجرای طرح های مهار و تنظیم آب های مرزی و مشترک به ترتیب فروش حق اشتراک عایدی حاصل از فروش آب و برق(پس از کسر هزینه های بهره برداری طرح های مذکور) و واگذاری اراضی ملی پای اب را دریافت و به ترتیب به ردیف های عایدیی شماره 140191 و شماره 210231 جدول شماره (5) این قانون واریز کنند. وجوه حاصل از محل ردیف شماره 80 -530000 جدول شماره (9) این قانون پس از مبادله موافقتنامه با سازمان برنامه و بودجه کشور صرف تکمیل و بهره برداری طرحهای نیمه تمام مهار و تنظیم آبهای مشترک مندرج در پیوست شماره (1)این قانون خواهد شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 11 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 11 اردیبهشت 1401 گردآورنده: hayatmag.ir شناسه مطلب: 1202

به "تخصیص منابعی برای ساماندهی رودخانه های کشور" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تخصیص منابعی برای ساماندهی رودخانه های کشور"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید