در مصرف نودل زیاده روی نکنید!

به گزارش مجله حیات، روزنامه خراسان: نودل خوراکی است که به طورمعمول می توان آن را با طعم های مختلف (گوشت، مرغ، سبزی، قارچ، پیتزا و...) در 3 دقیقه آماده کرد. این ماده آماده غذایی در بسته بندی های چشم نواز، چند سالی است در قفسه فروشگاه ها جاخوش نموده است و به علت قیمت مناسب و طعم خوب، هواداران زیادی هم دارد و به ویژه بچه ها ونوجوانان طعم آن را بسیار دوست دارند، اما همواره برای مصرف چنین موادغذایی، اما واگر های زیادی وجود دارد.

در مصرف نودل زیاده روی نکنید!

برخی برای آن ارزش غذایی بالایی را برمی شمارند و برخی ازمضراتش می گویند به ویژه اگر همراه نوشیدنی های گازدار و سایر فست فود ها میل گردد و برخی این مسائل را متوجه نودل های فوری می دانند.

به هر حال به توصیه کارشناسان بهتر است در مصرف هیچ ماده غذایی زیاده روی نکنیم. به همین بهانه، درادامه به بیماری هایی که ممکن است بر اثر مصرف زیاد این ماده غذایی ایجاد گردد و شیوه های سالم سازی این خوراک اشاره می کنیم:

ویژگی های نودل

پروتئین و فیبرکم

نودل اندازه کمی فیبر و پروتئین دارد و در نتیجه نمی تواند احساس سیر شدن ایجاد کند و منجر به کاهش وزن گردد. کمبود فیبر و پروتئین در نودل باعث می گردد تا فرد بدون احساس سیری، اندازه زیادی از آن را میل کند.

افزودنی ها

رنگ و بوی نودل ناشی از افزودنی هاست، مانند رنگ های مصنوعی، چربی های اشباع و آنتی اکسیدان های مصنوعی. عناصر غذایی مهم مانند پروتئین، آهن، فسفر و ویتامین های مفید درنودل وجود ندارد. پودر های طعم دهنده از نمک، قند، ادویه و مونوسدیم گلوتامات ساخته شده که بیشتر آن ها برای سلامت ضرر دارد.

نمک زیاد

نودل فوری حاوی اندازه بسیار زیادی سدیم است که با مصرف هر بسته آن 41 درصد نمک مجاز بدن در روز تامین می گردد.

وجود ماده شیمیایی بیسفنول A

این ماده شیمیایی در بسته بندی نودل استفاده می گردد و بر مسیری که هورمون ها پیغام ها را به سراسر بدن می فرستند، تاثیر مختل کننده می گذارد.

چربی زیاد

نودل حاوی تقریبا 14.5 گرم چربی است که چربی اشباع شده ناسالم 6.5 گرم آن را تشکیل می دهد که یک سوم بیشتر از مقدار مجاز مصرف روزانه است.

مصرف زیاد و احتمال بیماری ها

نودل به علت کالری زیاد، باعث چاقی می گردد و از آن جا که چربی ونمک زیادی دارد به افزایش فشار وچربی خون می انجامد.

طبق تحقیقات صورت گرفته نودل دارای ماده شیمیایی پروپیلن گلیکول است که مصرف طولانی و غلظت بالای آن، باعث بروز علایم حساسیت می گردد. از نشانه های مسمومیت با این ماده، تهوع و استفراغ است.

دیگر عوارض آن عبارتند از: افزایش ابتلا به سندروم متابولیک و مسائل قلبی و عروقی. مسمومیت سلولی و بیماری های عصبی و اختلال در تمرکز. جذب نشدن مواد مغذی به ویژه در بچه ها زیر پنج سال.

اگر نودل فوری در برنامه غذایی خانواده شما واقع شده است و به ویژه نمی توانید بچه ها را از زیاده روی در مصرف منع کنید، حتما در کنارش از میوه، سبزیجات و پروتئین بهره ببرید تا به غذای خود تعادل ببخشید.

خوردن نودل، سدیم و کالری بالایی را وارد بدنتان می نماید و اگر به همراه نودل سبزیجات نیز مصرف کنید، این کار کمکتان می نماید اندازه زیادی پتاسیم نیز دریافت کنید. به جای این که از نودل های فوری به عنوان یکی از منابع اصلی در برنامه خود بهره ببرید، از منابع متنوع دیگر هم بهره ببرید. نیمی از غلاتی که استفاده می کنید باید از نوع کامل باشد. نودل فوری از غلات کامل به حساب نمی آید.

نودل فوری که در دهه 60 میلادی در بازار های داخلی کره پا به عرصه وجود گذاشت یک غذای رشته ای فوری و اغلب تند است که در کره جنوبی می توان لیوان های آن را درهرمکانی تهیه و مصرف کرد.

پ

منبع: برترین ها
انتشار: 21 مهر 1403 بروزرسانی: 21 مهر 1403 گردآورنده: hayatmag.ir شناسه مطلب: 1508

به "در مصرف نودل زیاده روی نکنید!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "در مصرف نودل زیاده روی نکنید!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید