طرز تهیه ترشی کنگر بازاری

به گزارش مجله حیات، ترشی کنگر یکی از است که دستور تهیه راحتی نیز دارد. فصل بهار، فصل رویش کنگر است و برترین موقعیت برای تهیه این ترشی است. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه ترشی کنگر خواهیم پرداخت و نکات مهم در تهیه آن را با شما در میان می گذاریم.

طرز تهیه ترشی کنگر بازاری

طرز تهیه ترشی کنگر ساده در یک نگاه

در قدم اول مواد ترشی شامل کنگر و کرفس را پاک کنید و بشویید و در ابعاد دلخواه برش بزنید. آنها را با میزانی آب روی حرارت قرار دهید و حدود یک ربع زمان بدهید تا کمی نرم شوند. سپس آنها را آبکش کنید. یک پارچه نخی و تمیز پهن کنید و تکه های کنگر و کرفس را روی آن قرار دهید. صبر کنید تا آب آنها کاملا کشیده گردد و خشک شوند.

یک شیشه تمیز، خشک و استریل انتخاب کنید. مواد ترشی را داخل آن بریزید. سرکه سفید را به آنها اضافه کنید تا جایی که روی مواد ترشی را کاملا بپوشاند. دو حبه سیر به همراه نمک، سیاه دانه و گلپر را اضافه کنید.

درب شیشه را کاملا محکم ببندید تا هیچ هوایی به درون آن نفوذ نکند. شیشه ترشی کنگر را به مدت یک هفته در محیط آشپرخانه قرار دهید. بعد از یک هفته درب آن را باز و سرو کنید.

برای خواندن جزئیات، مواد لازم و مراحل طرز تهیه ترشی کنگر به ادامه مطلب مراجعه کنید.

مواد لازم برای تهیه ترشی کنگر

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
کنگر1 کیلوگرم
کرفسچند شاخه
سرکه4 لیوان فرانسوی دسته دار
سیر2 حبه
نمکبه میزان لازم
گلپر و سیاه دانه1 قاشق مرباخوری

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه

مدت زمان لازم جهت جا افتادن ترشی کنگر: 1 هفته

مراحل طرز تهیه ترشی کنگر خانگی

در فصل بهار به سراغ کنگرهای تازه بروید و مطابق مراحل زیر یک ترشی ساده و خانگی را آماده کنید.

مرحله اول: کنگر و کرفس را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه ترشی کنگر به سراغ تمیز کردن و آماده کردن کنگرها بروید. از کنگرهای سفت و تازه بهره ببرید. ریشه های سیاه و اضافه کنگر را نیز جدا کنید اما مراقب باشید ساقه های آن از هم جدا نگردد. سپس روی آنها را که حالت تیغ مانند دارد تمیز کنید. کنگر را به مقدار دلخواه خرد کنید و برش بزنید.

برگ های کرفس را نیز جدا نموده و ساقه آن را به صورت نگینی و در ابعاد دلخواه خرد کنید. کنگر و کرفس را به صورت کاملا تمیز بشوئید و در آبکش قرار دهید تا آب اضافه آنها گرفته گردد.

مرحله دوم: کنگر و کرفس را بجوشانید

یک قابلمه با سایز مناسب انتخاب کنید و میزانی آب داخل آن ریخته و روی حرارت قرار دهید. بعد از آنکه آب به جوش آمد تکه های کنگر و کرفس را به آن اضافه کنید. یک ربع تا بیست دقیقه صبر کنید تا سبزی ها کمی نرم گردد. دقت کنید نباید له شوند و قبل از آنکه خیلی نرم شوند حتما آنها را از روی حرارت بردارید و آبکش کنید.

مرحله سوم: کنگر و کرفس را خشک کنید

در تهیه ترشی کنگر نیز مانند هر ترشی دیگری خیلی مهم است که مواد ترشی پیش از ترشی انداختن خشک باشند. یک پارچه نخی تمیز روی یک سطح صاف قرار دهید و کنگر و کرفس های خرد شده را بعد از آبکش شدن روی پارچه قرار دهید. اجازه دهید تا آب اضافه مواد ترشی کاملا جذب پارچه گردد. بعلاوه در این مرحله ضروری است تا مواد ترشی کنگر سرد شوند.

مرحله چهارم: ترشی کنگر را آماده کنید

یک ظرف شیشه ای کاملا تمیز و استریل را بردارید و تکه های کرفس و کنگر را داخل آن قرار دهید. شیشه را به طور کامل پر نکنید تا جا برای اضافه کردن سرکه هم باشد. سرکه سفید را به همراه آب جوشیده و سرد شده داخل شیشه بریزید به طوری که سطح روی ترشی را پر کند.

شما می توانید برای تهیه سرکه سفید به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله پنجم: سیر و ادویه را اضافه کنید

دو حبه سیر را پوست بکنید و با آب بشوئید. سیر را نیز به شیشه ترشی اضافه کنید. سپس ادویه های لازم شامل نمک، سیاه دانه و گلپر را نیز اضافه کنید.

شما می توانید برای تهیه نمک، گلپر و سیاه دانه به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله ششم: ترشی کنگر را استراحت دهید

بعد از آنکه شیشه ترشی کاملا پر شد، در این مرحله از طرز تهیه ترشی کنگر، انتهای شیشه را به آرامی به یک سطح صاف بکوبید تا هوای اضافه از آن خارج گردد. این کار یاری می نماید تا ترشی کپک نزند چون هوای اضافه یکی از است.

سپس درب شیشه را کاملا سفت ببندید تا هیچ هوایی به داخل آن وارد نگردد. شیشه ترشی را به مدت یک هفته در دمای محیط قرار دهید تا جا بیفتد و آماده گردد. در این مدت درب شیشه را به هیچ عنوان باز نکنید.

مرحله آخر: ترشی کنگر را سرو کنید

بعد از یک هفته می توانید از ترشی کنگر بهره ببرید. ترشی را بعد از اولین بار استفاده و باز کردن درب آن حتما در یخچال نگهداری کنید.

ضمناً شما می توانید را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

نکات مهم در طرز تهیه ترشی کنگر کوهی

  • کنگر را فقط در حدی بپزید تا کمی نرم گردد. اگر زیاد از هم بپزد فرم خود را از دست می دهد و شکل نامناسبی در ترشی پیدا می نماید.
  • تا زمانی که مواد ترشی کاملا خشک نشدند آنها را به شیشه منتقل نکنید. وجود رطوبت در مواد ترشی کنگر، باعث می گردد تا کپک بزند.
  • اگر می خواهید ترشی شما طعم ملسی داشته باشد و تیزی سرکه در آن گرفته گردد، چند تکه نبات داخل ظرف ترشی بیندازد یا میزانی شکر اضافه کنید.
  • استفاده از آب جوشیده و سرد شده باعث ماندگاری ترشی کنگر می گردد و دیرتر کپک خواهد زد.
  • بعد از هر بار استفاده از ترشی درب آن را محکم ببندید و حتما در یخچال قرار دهید.
  • حتما از ظروف شیشه ای برای نگهداری ترشی بهره ببرید. ظروف پلاستیکی با اسید ترشی واکنش نشان می دهند و برای سلامت بدن انسان مضر هستند.
  • جهت اطمینان بیشتر، بهتر است قبل از آماده کردن ترشی شیشه را استریل کنید. کافی است شیشه ها را در آب جوش به مدت بیست دقیقه قرار دهید. سپس آن را بیرون بیاورید و صبر کنید تا خشک و خنک گردد.
  • ظرفی که برای نگهداری ترشی استفاده می کنید باید حتما تمیز و خشک باشد.
  • هرگز قاشق چرب و کثیف را وارد ظرف ترشی نکنید. این کار باعث می گردد که ترشی خیلی زود کپک بزند.
  • می توانید دو عدد هویج را نیز به صورت حلقه ای خرد کنید و به مواد ترشی اضافه کنید.
  • اگر تمایل دارید طعم ترشی کنگر تند باشد، میزانی فلفل سبز تازه نیز اضافه کنید.
  • ابعاد ترشی کنگر به سلیقه خودتان بستگی دارد. کنگرها را به مقدار دلخواه برش بزنید و در تهیه ترشی بهره ببرید.
  • از خواص کنگر می توان به داشتن ویتامین های مفید برای بدن اشاره نمود، به همین علت می توانید از آن به عنوان یک چاشنی مفید کنار انواع غذاها بهره ببرید.
  • از کنگرهای تازه که سفت و بدون لک هستند بهره ببرید تا یک ترشی کنگر مرغوب داشته باشید.
  • کرفس موجود در ترشی، به هضم غذا و کاهش نفخ یاری می نماید.
  • اسیدهای موجب در سیاه دانه موجب برطرف زخم معده می گردد.
  • گلپر به علت خاصیت ضد باکتریایی و ضد قارچی که دارد به ماندگاری بیشتر ترشی یاری و از کپک زدنش جلوگیری می نماید.
  • با اضافه کردن میزانی زردچوبه، ترشی کنگر خوشرنگ تر می گردد و به رنگ زرد در می آید.

فوت و فن های خوشمزه شدن ترشی کنگر

با چه روشی به ترشی کنگر طعم بدهم؟

علاو بر سیر شما می توانید از ترخون، زیره، تخم گشنیز یا دیگر سبزی های معطر بهره ببرید تا طعم ترشی بهتر گردد.

از چه سرکه ای در تهیه این ترشی می توان استفاده کرد؟

شما از هر نوعی از سرکه مانند سرکه قرمز، سرکه سیب و حتی سرکه خانگی می توانید برای درست کردن انواع ترشی از جمله ترشی کنگر بهره ببرید. فقط توجه داشته باشید سرکه قرمز رنگ ترشی را تغییر می دهد. ترشی سرکه سفید میزانی تیزی دارد که این تیزی را سرکه قرمز ندارد.

کنگر را باید چه قدر جوشاند؟

حدود ده دقیقه زمان برای جوشاندن کنگر کافی است. کنگر فقط باید کمی نرم گردد. حواستان باشد که روی حرارت زیاد نجوشد و بیش از مقدار له و نرم نگردد؛ چون در این حالت شکلش را در ترشی از دست می دهد.

منبع: افق کوروش
انتشار: 17 فروردین 1404 بروزرسانی: 17 فروردین 1404 گردآورنده: hayatmag.ir شناسه مطلب: 1584

به "طرز تهیه ترشی کنگر بازاری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ترشی کنگر بازاری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید