آموزش بستنی کره بادام زمینی بدون دستگاه
به گزارش مجله حیات، بستنی کره بادام زمینی یه ترکیب خاص و خوش طعم از بافت خامه ای و بادام زمینیه که تو سال های اخیر حسابی محبوب شده، مخصوصاً بین کسایی که دنبال تازه و متفاوت می گردن. این بستنی، هم خوشمزه ست، هم با چند تا ماده ساده قابل تهیه شدنه و نیازی هم به دستگاه بستنی ساز نداره. توی این مقاله از در ما طرز تهیه بستنی کره بادام زمینی به 2 روش مختلف و رازهای خوشمزه شدن این مدل بستنی رو به شما یاد می دیم.

طرز تهیه بستنی کره بادام زمینی در یک نگاه
برای تهیه بستنی با کره بادام زمینی، ابتدا با جوشوندن شیر پرچرب و شکر روی حرارت ملایم به مدا 40 دقیقه، شیر تغلیظ شده درست کنین تا غلیظ و حجمش نصف بشه. بعد از سرد شدن شیر تغلیظ شده، خامه رو داخل ظرف گود بریزین و با همزن بزنین تا کاملاً فرم بگیره و بافتش سفت بشه.
کره بادام زمینی، شیر تغلیظ شده سرد و عصاره وانیل رو با هم مخلوط کنین تا یکدست بشه. این ترکیب رو به خامه فرم گرفته اضافه کنین و با لیسک آروم هم بزنین تا پف خامه نخوابه. مایه بستنی رو داخل ظرف دربسته بریزین و بذارین توی فریزر، هر یک ساعت بیرون بیارین و هم بزنین تا بافت بستنی لطیف بمونه. بعد از حدود 6 ساعت، بستنی آماده سروه و بهتره چند دقیقه قبل از اسکوپ کردن بیرون بذارین تا نرم بشه. این بستنی خونگی رو می تونین تزیین و سرو کنین.
شما می تونین میزان مواد اولیه، مراحل و جزییات طرز تهیه کره بادام زمینی رو توی این مطلب بخونین.
مواد اولیه برای تهیه بستنی کره بادام زمینی
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
کره بادم زمینی (بدون شکر و نمک) | 1 لیوان فرانسوی دسته دار (حدود 250 گرم) |
خامه | 2 لیوان فرانسوی دسته دار (حدود 480 میلی لیتر) |
شیر (پرچرب) | 2 و نیم لیوان فرانسوی دسته دار |
شکر | 2/3 لیوان فرانسوی دسته دار |
عصاره وانیل | 1 قاشق چای خوری |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 15 تا 20 دقیقه
مدت زمان آماده سازی بستنی کره بادام زمینی: 6 ساعت (در فریزر)
مراحل طرز تهیه بستنی کره بادام زمینی
درست کردن دسر با کره بادام زمینی، هم خوشمزه ست و هم مقوی که نباید از دستش بدین. در ادامه مرحله به مرحله طرز تهیه بستنی با کره بادام زمینی رو دنبال کنین.
مرحله اول: شیر رو تغلیظ کنین
در ابتدا، برای آغاز طرز تهیه بستنی با کره بادام زمینی، شیر تغلیظ شده شیرین رو درست کنین. شیر پرچرب و شکر رو داخل قابلمه بریزین، روی حرارت ملایم بذارین تا شکر حل بشه، بعد حرارت رو کم کنین و اجازه بدین حدود 40 دقیقه آروم بجوشه تا حجمش نصف و بافتش غلیظ بشه. وقتی رنگش کرم مانند شد و غلظت گرفت، از روی حرارت بردارین و اجازه بدین سرد بشه.
برای خرید شیر پر چرب و شکر از فروشگاه های به صورت اینترنتی و می تونین اقدام کنیم.
مرحله دوم: خامه رو بزنین تا فرم بگیره
خامه تون رو داخل یه ظرف گود بریزین و با همزن برقی یا دستی آغاز کنین به زدن. اون قدر زدن خامه رو ادامه بدین تا کاملاً فرم بگیره و بافتش سفت بشه (). این مرحله خیلی مهمه چون پایه بستنی تونه و باعث می شه بافت نهایی لطیف و خوش خوراک باشه.
در صورت تمایل می تونین خامه صبحانه رو به صورت خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های خریداری کنین.
مرحله سوم: کره بادام زمینی و شیر رو با هم ترکیب کنین
بعدش، کره بادام زمینی () و شیر تغلیظ شده شیرین و سرد رو داخل یه ظرف جداگانه بریزین. با قاشق یا همزن دستی آغاز کنین به هم زدن تا کاملاً با هم ترکیب بشن. چون هر دو ماده غلیظ هستن، ممکنه چند دقیقه طول بکشه تا یه مخلوط یکدست و نرم داشته باشین. حالا عصاره وانیل رو هم اضافه کنین و یه دور دیگه هم بزنین تا طعمش پخش بشه.
برای خرید وانیل و کره بادام زمینی از فروشگاه های به صورت اینترنتی و حضوری می تونین اقدام کنین.
مرحله چهارم: مخلوط رو به خامه اضافه کنین
وقتی مخلوط کره بادام زمینی آماده شد، اون رو کم کم به خامه فرم گرفته اضافه کنین. با لیسک یا همزن دستی، خیلی آروم و دورانی، مواد رو هم بزنین تا مواد با هم ترکیب بشن ولی پف خامه نخوابه. اینجا باید با حوصله کار کنین تا بافت بستنی حفظ بشه.
مرحله آخر: بستنی رو توی فریزر بذارین
در نهایت، مایه بستنی کره بادام زمینی آماده شده رو داخل یه ظرف دربسته بریزین و بذارینش داخل فریزر. بعد از نیم ساعت اونو بیرون بیارین و هم بزنین. دوباره توی فریزر بذارین. بعد، هر یک ساعت یکبار، بستنی رو بیرون بیارین، هم بزنین و برگردونین توی فریزر. حداقل 6 ساعت زمان بدین تا بستنی کاملاً ببنده و آماده سرو بشه. در آخر بستنی رو بیرون بیارین. قبل از اینکه اسکوپش کنین، چند دقیقه بیرون بذارین تا کمی نرم بشه و راحت تر بتونین سروش کنین. نوش جان!
راستی، شما می توانید انواع بستنی رو به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های هم تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه کره بادام زمینی با زرده تخم مرغ
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
شیر (پرچرب) | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
زرده تخم مرغ | 4 عدد |
شکر | 3/4 لیوان فرانسوی دسته دار |
کره بادام زمینی (بدون شکر و نمک) | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
خامه پرچرب | 1 و نیم لیوان فرانسوی دسته دار |
عصاره وانیل | 1 قاشق چای خوری |
مغر آجیل، سس شکلات یا شکلات | برای تزیین بستنی |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 15 تا 20 دقیقه
مدت زمان آماده سازی بستنی کره بادام زمینی: 6 ساعت (در فریزر)
مراحل طرز تهیه بستنی کره بادام زمینی با زرده تخم مرغ
در این روش، از شیر تغلیظ شده استفاده نمیشه و زرده تخم مرغ به بافت بستنی یاری زیادی می کنه.
مرحله اول: شیر رو حرارت بدین
برای تهیه این مدل بستنی با کره بادوم زمینی با تخم مرغ، شیر پرچرب رو داخل یه قابلمه میانه بریزین و روی حرارت ملایم قرار بدین. اجازه بدین شیر به آرومی گرم بشه تا به نقطه جوش نزدیک بشه، اما مراقب باشین نجوشه چون جوشیدن شیر باعث تغییر طعم و از بین رفتن لطافت پایه بستنی می شه. در همین زمان، زرده های تخم مرغ رو داخل یه کاسه بریزین و شکر رو بهش اضافه کنین. با همزن دستی یا برقی آغاز کنین به زدن تا رنگ زرده ها روشن تر بشه و بافتشون کرمی، کش دار و سبک بشه. این مرحله خیلی مهمه چون اگه زرده ها خوب زده نشن، موقع ترکیب با شیر ممکنه ببندن و بافت بستنی رو خراب کنن.
تخم مرغ رو می تونین به صورت حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنین.
مرحله دوم: شیر رو به زرده ها اضافه کنین
وقتی شیر به دمای مناسب رسید، اون رو کم کم و با احتیاط به مخلوط زرده و شکر اضافه کنین. حتماً در حین ریختن شیر، هم زدن رو ادامه بدین تا زرده ها به خاطر گرمای شیر نپزن و گلوله نشه. این مرحله به نوعی عمل تمپر کردن زرده هاست که باعث می شه به تدریج با گرما سازگار بشن. بعد از اینکه شیر کاملاً با زرده ها ترکیب شد، مایه رو دوباره داخل قابلمه بریزین و روی حرارت خیلی ملایم قرار بدین تا مرحله پخت نهایی انجام بشه.
مرحله سوم: مواد رو روی حرارت هم بزنین
در این مرحله باید شکیبا باشین و مایه بستنی رو مدام هم بزنین تا ته نگیره و زرده ها نپزن. حرارت باید خیلی ملایم باشه و هم زدن یکنواخت انجام بشه. بعد از چند دقیقه، مایه آغاز می کنه به غلیظ شدن. وقتی پشت قاشق رو پوشوند و اگه انگشت بزنین رد انگشت باقی بمونه، یعنی به غلظت مناسب رسیده. این فرآیند معمولاً بین 7 تا 10 دقیقه طول می کشه. وقتی مایه به این حالت رسید، قابلمه رو از روی حرارت بردارین و آماده مرحله بعد بشین.
مرحله چهارم: کره بادام زمینی، خامه و وانیل رو اضافه کنین
در حالی که مایه هنوز گرمه، کره بادام زمینی رو اضافه کنین. با قاشق یا همزن دستی خوب هم بزنین تا کاملاً در مایه حل بشه و یه ترکیب یکدست و لطیف به دست بیاد. بعد از اون، خامه پرچرب و عصاره وانیل رو اضافه کنین و یه بار دیگه هم بزنین تا همه مواد خوب با هم ترکیب بشن. این مرحله باعث می شه بستنی بافت خامه ای و طعم عمیق تری پیدا کنه. اگه دوست دارین، می تونین از کره بادام زمینی کرانچی استفاده کنین تا بافت تردتری داشته باشه.
مرحله پنجم: بستنی کره بادام زمینی رو توی فریزر بذارین
مایه بستنی که آماده شد، اون رو کنار بذارین تا کاملاً خنک بشه. می تونین ظرف رو داخل یخچال بذارین تا سریع تر سرد بشه. بعد از سرد شدن، مایه رو داخل یه ظرف دربسته بریزین و بذارینش داخل فریزر. برای داشتن بافت نرم و خامه ای، هر یک ساعت بستنی رو بیرون بیارین، خوب هم بزنین و دوباره فریز کنین. این کار رو حداقل 3 تا 4 بار تکرار کنین تا از تشکیل کریستال های یخی جلوگیری بشه و بافت بستنی لطیف و یکنواخت باقی بمونه.
مرحله آخر: بستنی کره بادام زمینی رو سرو کنین
بعد از حدود 6 ساعت، بستنی کره بادام زمینی تون آماده سروه. قبل از اسکوپ کردن، چند دقیقه بستنی رو از فریزر بیرون بذارین تا کمی نرم بشه و راحت تر بتونین سروش کنین. برای تزیین می تونین از مغزهای خردشده مثل بادام، گردو یا پسته، شکلات تلخ رنده شده یا حتی سس شکلات استفاده کنین. این بستنی خوشمزه، هم برای پذیرایی مهمون ها مناسبه، هم برای یه عصر دل چسب خونگی.
انواع آجیل، انواع شکلات و سس شکلات رو به صورت خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونین تهیه کنین.
نکات مهم در طرز تهیه بستنی کره بادام زمینی
- برای طرز تهیه بستنی کره بادام زمینی بهتره از کره بادام زمینی رژیمی یا طبیعی استفاده کنین که بدون شکر، نمک و روغن های افزودنی باشه. این نوع کره طعم خالص تری داره و بافت بستنی رو سنگین نمی کنه.
- شیر تغلیظ شده شیرین، خودش شیرینه. اگر به صورت آماده می خرین، احتیاجی به اضافه کردن شکر نیست. اگه از موز یا شکلات هم استفاده می کنین، شیرینی طبیعی اون ها کفایت می کنه.
- اضافه کردن نوک قاشق چای خوری نمک به مایه بستنی، طعم کره بادام زمینی رو برجسته تر و شیرینی رو متعادل می کنه.
- اگه از خامه ای با چربی بالای 30٪ استفاده کنین، بافت بستنی خامه ای تر و نرم تر می شه. خامه های سبک تر ممکنه باعث یخ زدگی بیشتر و بافت دانه دانه بشن.
- اگه کره بادام زمینی تون خیلی سفت یا طبیعی باشه، می تونین چند ثانیه داخل مایکروویو یا روی بخار گرمش کنین تا روان تر بشه. این کار باعث می شه راحت تر با مواد دیگه ترکیب بشه و بافت بستنی یکدست تر بشه.
- خامه رو بیش از حد نزنید. خامه باید فرم بگیره ولی نباید تبدیل به کره بشه. وقتی رد همزن روی خامه باقی می مونه و بافتش سفت بشه، کافیه.
- ترکیب کره بادام زمینی و شیر تغلیظ شده رو خوب هم بزنین چون هر دو غلیظ هستن، ممکنه سخت ترکیب بشن. حداقل مواد رو 3 دقیقه هم بزنین تا کاملاً یکدست بشن.
- اضافه کردن چیپس شکلات، شکلات تلخ خردشده یا حتی کمی پودر دارچین می تونه طعم بستنی رو عمیق تر و خاص تر کنه. اگه شیرینی بیشتری می خواین، یه قاشق عسل طبیعی هم گزینه خوبیه.
- ظرف فریز بستنی عمق زیادی نباید داشته باشه. ظرفی با عمق حدود 3 تا 4 سانتی متر باعث می شه بستنی سریع تر و یکنواخت تر ببنده.
- برای اینکه بستنی کره بادام زمینی بافت لطیف تری داشته باشه، هر یک ساعت بستنی رو هم بزنین. این کار از تشکیل کریستال های یخی جلوگیری می کنه و بافت بستنی رو خامه ای نگه می داره.
- قبل از سرو، بستنی رو چند دقیقه بیرون بذارین. بستنی خونگی معمولا سفت تر از نوع صنعتی می شه، پس 5 تا 10 دقیقه بیرون باشه تا راحت تر اسکوپ بشه.
- بستنی خونگی بهتره ظرف 7 تا 10 روز مصرف بشه چون بدون مواد نگهدارنده تهیه شده. برای جلوگیری از یخ زدگی سطح، روی ظرف رو با سلفون یا کاغذ مخصوص بپوشونین.
بیشتر بخوانید:
فوت و فن های خوشمزه شدن بستنی کره بادام زمینی
راز خوشمزه شدن بستنی کره بادام زمینی چیه؟
استفاده از کره بادام زمینی طبیعی، خامه با کیفیت و ترکیب درست شیر تغلیظ شده باعث می شه طعم بستنی، عمیق و بافتش لطیف باشه. هم زدن مایه بستنی در مراحل فریز شدن هم نقش مهمی توی خوشمزه و نرم شدن بستنی داره.
چطور بفهمم خامه ام به مقدار کافی فرم گرفته؟
وقتی رد همزن روی خامه باقی بمونه و با برگردوندن ظرف، خامه نریزه، یعنی به بافت مناسب رسیده.
چطور بستنی کره بادام زمینی رژیمی درست کنم؟
برای طرز تهیه کره بادام زمینی، می تونین از خامه گیاهی، شیر بادام یا موز یخ زده به جای خامه استفاده کنین تا کالری کمتر و بافت سبک تری داشته باشه.
منبع: افق کوروش