طرز تهیه خورش کدو حلوایی خوشمزه

به گزارش مجله حیات، خورش کدو حلوایی، غذایی با رنگ، عطر و طعم پاییزی است. این غذا طبعی گرم دارد و به همین دلیل طبخ آن در فصول سرد، از شمال تا جنوب کشور رواج دارد. البته نوعی دستور پخت در شهر کرمانشاه برای خورش کدو حلوایی وجود دارد که به خورش کدو حلوایی کرمانشاهی نیز معروف است. اما به طور کلی این میوه با دستور ها و مواد اولیه متنوعی ترکیب و تهیه می گردد که همگی به اتفاق خورش کدو تنبل نام دارند. کدو تنبل علیرغم نامش، میوه ای پر خاصیت و بسیار گرم است. بنابراین از تهیه و سرو خورش کدو تنبل نباید در فصول سرد غافل شد.

طرز تهیه خورش کدو حلوایی خوشمزه

این میوه سرشار از ویتامین های C ،A ،B و E است که برای بهبود و تقویت سلامت بدن نیز بسیار مفید فایده است. بنابراین با ما همراه باشید تا طرز تهیه خورش کدو حلوایی با مرغ را در منزل تجربه کنید. البته این غذا یا گوشت قرمز نیز تهیه می گردد، اما هر دو سبک هواداران خاص خود را دارد. این خورش با برنج زعفرانی و دورچین هایی چون سیر ترشی، ماست و زیتون سرو می گردد. در این مقاله طرز تهیه خورش کدو حلوایی با مرغ را می آموزید. بعلاوه در دستورهای آشپزی زیر از رب انار استفاده شده است، به همین علت با یک دستور پخت، طرز تهیه خورش کدو حلوایی با رب انار را نیز خواهید آموخت.

طرز تهیه خورش کدو حلوایی با مرغ

برای تهیه خورش کدو حلوایی، ضروری است یک عدد کدو حلوایی (کدو تنبل) مناسب و رسیده در اختیار داشته باشید. از این رو به این غذا خورش کدو تنبل نیز اطلاق می گردد. اندازه کدو حلوایی وابسته به تعداد نفراتی است که مایل هستند از این غذا میل نمایند. بنابراین برای 6 نفر، یک کدو حلوایی کوچک مناسب است. زمان آماده سازی خورش کدو حلوایی حداکثر 3 ساعت در نظر گرفته شده است.

روش اول برای تهیه خورش کدو حلوایی

مواد لازم

  • کدو حلوایی کوچک 1 عدد
  • پیاز بزرگ 1 عدد
  • رب انار ترش 2 قاشق غذاخوری
  • ران 6 عدد
  • آلو خورشی 180 گرم
  • دم نموده زعفران 1/2 پیمانه
  • نمک، فلفل، زردچوبه به اندازه لازم
  • چوب دارچین به اندازه لازم
  • روغن و کره به اندازه لازم

آماده سازی مرغ

  1. پیازها را نگینی نموده و در اندازهی روغن با کمی نمک، فلفل و زردچوبه سرخ کنید.
  2. پس از آنکه پیاز داغ به شکل دلخواه عایدی، ران های مرغ را در پیاز داغ کمی تفت دهید.
  3. اندازهی کره روی مرغ ها بکشید، تکه های دارچین را در ظرف قرار دهید و درب ظرف را بگذارید.
  4. مرغ ها را زیر و رو کنید تا خوب سرخ شوند.
  5. پس از آنکه مرغ ها رنگ و عطر دلخواه را به دست آورد، چوب دارچین را از ظرف خارج کنید.

آماده سازی سس ترش

  1. رب انار را با اندازه کمی آب رقیق نموده و در ظرفی جداگانه با کمی کره سرخ کنید.
  2. پس از آنکه مزه خامی رب گرفته شد، آلوهای خورشی را به رب سرخ شده اضافه کنید و اجازه دهید مواد به روغن بیفتد.
  3. پس از گذشت نیم ساعت از زمان آماده سازی سس ترش، می توانید آن را همراه 2 لیوان آب به مرغ ها اضافه کنید.
  4. اجازه دهید مرغ ها و سس ترش خوب جا بیفتند. حدود یک ساعت زمان ضروری است تا این کار انجام گردد.

آماده سازی کدو تنبل

  1. در موازات با مراحل پیش، یک کدو تنبل کوچک را شسته، پوست گرفته و دانه های آن را خارج کنید.
  2. کدو را به ابعاد دلخواه برش زده و همراه 2 لیوان آب در قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا بخارپز گردد.
  3. وقتی کدو شروع به نرم شدن و جوشیدن کرد، کف سفید رنگ سطح آن را برداشته و 1 لیوان دیگر آب به آن اضافه کنید.
  4. هنگامی که آب قابلمه تبخیر و کدوها کاملاً له شد، آنها را پوره کنید.

مرحله نهایی

  1. پوره کدو را به خورش مرغ ترش اضافه کنید.
  2. اگر آب خورش کم بود، کمی به آن آب اضافه کنید.
  3. دم نموده زعفران را در نیم ساعت پایانی به خورش اضافه کنید تا عطر و رنگ زعفران به خورد مواد برود.
  4. حال زمان آن است که خورش کدو حلوایی با ران مرغ یا همان خورش کدو حلوایی با رب انار جا بیفتد. بنابراین حدود یک ساعت باید منتظر بمانید تا خورش به قوام دلخواه برسد.
  5. با گذشت حداکثر 3 ساعت از شروع فرآیند آشپزی، خورش کدو تنبل آماده سرو است.
  6. از تهیه برنج غافل نشوید.

روش دوم

مواد لازم

  • کدو حلوایی کوچک 1 عدد
  • پیاز بزرگ 1 عدد
  • رب انار ترش 2 قاشق غذاخوری
  • سینه مرغ 600 گرم
  • آلو خورشی 180 گرم
  • دم نموده زعفران 1/2 پیمانه
  • نمک، فلفل، زردچوبه به اندازه لازم
  • روغن و کره به اندازه لازم

آماده سازی مرغ ترش

  1. پیاز داغ درست کنید و سینه های مرغ را در آن تفت دهید.
  2. ادویه های لازم و رب انار را به مواد قبلی افزوده و اجازه دهید گوشت مرغ نیم پز گردد.
  3. سپس آلوهای خورشتی را همراه اندازهی کره به مواد قبلی اضافه کنید و اجازه دهید مواد همراه 2 الی 3 لیوان آب پخته شوند.

آماده سازی کدو حلوایی

  1. کدو را شسته، پوست گرفته و دانه های آن را خارج کنید، سپس در ابعاد دلخواه (سایز میانه) برش بزنید.
  2. کدوهای تکه شده را همراه 2 لیوان آب در قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا بپزند.
  3. کف سفید روی سطح را برداشته و دور بریزید.
  4. در این نوع خورشت کدو حلوایی با سینه مرغ، کدوها نباید زیاد پخته شوند. به اندازه ای که نیم پز شوند، کفایت می نماید.

مرحله نهایی

  1. کدوها را با ملاحظه از قابلمه خارج نموده و به قابلمه مرغ ترش اضافه کنید.
  2. اگر آب خورش کم است می توانید حداکثر 1 لیوان آب به آن اضافه کنید.
  3. در نیم ساعت پایانی دم نموده زعفران را به خورش اضافه کنید.
  4. با گذشت حدود 3 ساعت از شروع فرآیند آشپزی، خورش کدو حلوایی با مرغ آماده سرو است.
  5. این خورش را همراه برنج زعفرانی نوش جان کنید.

کلام آخر

خورش کدو حلوایی را می توانید با گوشت مرغ تهیه کنید. اما این خورش با گوشت قرمز نیز تهیه و سرو می نمایند. ما در این مقاله به طور اختصاصی 2 روش پخت خورش کدو حلوایی با مرغ را آموزش داده ایم. در هر دو روش از رب انار استفاده شده است. بنابراین با مطالعه این مقاله طرز تهیه خورش کدو حلوایی با رب انار را به سادگی می آموزید. خورشت کدو تنبل یا همان کدو حلوایی یک غذای خوش طعم پاییزی و گزینه دلچسب و مجذوب کننده برای شام شب یلدا محسوب می گردد. امیدوار هستیم با دنبال کردن دستورات جزء به جزء آشپزی بالا، پخت این غذای خوش طعم را در منزل تجربه کنید و از بودن در کنار عزیزان خود در شب یلدا لذت ببرید.

منبع: اسنپ مارکت
انتشار: 21 بهمن 1403 بروزرسانی: 21 بهمن 1403 گردآورنده: hayatmag.ir شناسه مطلب: 1576

به "طرز تهیه خورش کدو حلوایی خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورش کدو حلوایی خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید