طرز پختن چغندر به روش های مختلف، با تمام فوت و فن ها
به گزارش مجله حیات، چغندر یا همان لبو با آن رنگ قرمز آتشین و مخملی خود، به تنهایی یکی از برترین و خاطره انگیزترین خوراکی های فصل سرما به شمار میرود. این خوراکی قرمز رنگ را با و بدون بهانه برای مناسبت های مختلف همچون شب یلدا می توان درست کرد. با خواندن خواص لبو، بیشتر با این میوه زمستانی آشنا خواهید شد. حال برای لذت بردن از شب های زمستان در کنار عزیزان تان می توانید روش پختن چغندر را بخوانید.

مواد لازم برای پختن چغندر
- چغندر 2 کیلوگرم
- شیره انگور 2 لیوان
- هل 3-4 عدد
- چوب دارچین به میزان لازم
- آب به میزان لازم
طرز پختن چغندر
1. چغندرها را آماده کنید
در اولین مرحله از پختن چغندر باید چغندرها را برای یک تا دو ساعت با آب سرد خیس کنید. سپس با یاری یک اسکاچ یا برس مخصوص سبزیجات، پوست آن ها را تمیز کنید. حال با یک چاقوی تیز اره ای پوست چغندرها را بگیرید. در نهایت آن ها را با توجه به سلیقه تان خرد کنید. یادتان نرود که برگ و ریشه آن ها را بگیرید. برای میهمانی شب یلدا می توانید مطلب تزیین لبو شب یلدا را بخوانید تا آن را به برترین شکل سرو کنید.
نکته: اگر چغندرهایتان کوچک هستند، احتیاجی به خرد کردن شان نیست.
2. چغندرها را بپزید
در دومین مرحله از طرز تهیه پخت چغندر باید یک قابلمه مناسب را تا نیمه پر از آب کنید. سپس چغندرها را به همراه چوب دارچین و هل داخل قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت میانه بگذارید. با جوش آمدن آب، حرارت را بسیار کم کنید. شش تا هشت ساعت زمان دهید که چغندرها کامل بپزند. در این مدت چغندر ها را باید هم بزنید. در صورت کم شدن آب، میزانی آب باید اضافه کنید. اگر از چغندر لبویی استفاده می کنید با میزانی از آن ها می توانید سوپ لبو درست کنید.
نکته 1: در صورتی که چغندرتان سفید است باید کمی لبو خردشده هم داخل آن بریزید تا کمی رنگ بگیرد.
نکته 2: شما می توانید چغندرها را به صورت گرد برش دهید.
3. شیره را اضافه کنید
در سومین مرحله از پخت چغندر باید به آب داخل قابلمه دقت داشته باشید؛ زمانی که حدود 2 لیوان آب داخل قابلمه به جای مانده بود، شیره را با توجه به ذائقه تان اضافه کنید. در قابلمه را باز بگذارید. آب داخل قابلمه تبخیر و شیره جذب چغندرها خواهد شد.
نکته: استفاده از شیره توت یا شیره انگور کاملا به ذائقه خودتان بستگی دارد.
4. لبو را سرو کنید
در چهارمین مرحله، تنها نصف لیوان آب داخل قابلمه باید بماند. حال حرارت را خاموش کنید. چغندرها را داخل ظرف مورد نظرتان سرو کنید. در صورت احتیاج می توانید با پودر دارچین، پودر گل محمدی و شیره آن ها را تزئین کنید. دقت داشته باشید که آب داخل قابلمه غلیظ و به شکل شیره در آمده باشد. برای دورهمی های زمستانی تان طرز تهیه لبو با عسل فراموش نگردد.
نکات تکمیلی پخت چغندر
چغندر یکی از خوراکی های زمستانی به شمار میرود که می توان آن را پخت و در میهمانی های مختلف سرو کرد. نکات تکمیلی زیر به پخت بهتر آن یاری خواهد نمود.
انتخاب چغندر مناسب برای تهیه لبو
چغندرهای کوچک، نرم و بدون لکه برترین انتخاب هستند چرا که چغندرهای بزرگتر کمی سفت و دارای ریشه هستند. از سویی دیگر چغندرهای مناسب پخت دارای برگ های روشن و نرم هستند. نگران نباشید از برگ چغندر می توانید در طرز تهیه آش رشته برای 4 نفر می توانید بهره ببرید.
پختن چغندر در زودپز
یکی دیگر از روش های پخت، استفاده از زودپز است. شما باید چغندرها را کامل بشویید. پوست شان را بگیرید و خردشان کنید. حال آن ها را به همراه میزانی آب و شکر داخل زودپز بریزید. برای پخت سه تا چهار ساعت زمان دهید تا آب داخل زودپز غلیظ گردد. شما می توانید طرز پخت لبو در زودپز، را بخوانید و از ان برای پخت چغندرها هم یاری بگیرید.
دیگر روش های پختن چغندر
اگر تمایلی به روش سنتی پخت ندارید باید از بخارپز یا فر بهره ببرید. برای بخارپز کردن باید چغندرهایی کوچک انتخاب کنید. قابلمه را به میزان کافی آب بریزید. سپس چغندرها را داخل سبد بخارپز بریزید و داخل قابلمه بگذارید. در نهایت بعد از سه تا چهار ساعت آماده سرو هستند. از سویی دیگر باید چغندرها را با فویل محکم بپیچید. به مدت 45 دقیقه تا 60 دقیقه داخل فر با دمای 200 درجه سانتی گراد بگذارید. از خواندن طرز تهیه لبو تنوری هم به عنوان یک روش دیگر تهیه و پخت چغندر غافل نشوید چراکه برای پخت چغندر هم می توانید آن را بهره ببرید.
خوش رنگ و خوشمزه تر شدن چغندر
شاید گمان کنید چغندر مناسب پذیرایی در دورهمی ها و میهمانی هایتان نیست اما با رعایت سه نکته ساده می توانید آن ها را به برترین شکل سرو کنید:
- اضافه کردن آب لیمو یا سرکه؛ براق تر و خوش رنگ تر کردن چغندر
- نبریدن سر و ته چغندر؛ حفظ آب و شیرینی طبیعی
- پخت با حرارت ملایم؛ نرم بودن چغندر، طعم قوی و رنگ روشن
جایگزین شیره در پخت چغندر
عسل و شکر برترین جایگزین های شیره به حساب می آیند. از سویی برای جذب بهتر شیره باید قبل از ریختن، با چنگال روی چغندرها را کمی سوراخ کنید. از خواندن طرز تهیه لبو بخارپز در این فصل از سال غافل نشوید.
سرو چغندر
چعندرهای پخته را می توانید هم به صورت سرد و هم گرم سرو کنید. حال برای سرو مجلسی این خوراکی خوشمزه زمستانی می توانید آن را قالب بزنید. سپس داخل ظرف مورد نظر بچینید. در نهایت همچون طرز تهیه دسر کدو حلوایی با شیره انگور روی آن را دارچین و کمی عسل بریزید و نوش جان کنید.
منبع: کتاب کاله