طرز تهیه حلوای شیر
به گزارش مجله حیات، حلواها انواع مختلفی دارد، مانند حلوای هویج، حلوای سیاه، حلوای شیر، حلوای شیره انگور و دیگر موارد. حلوای شیر تفاوت خیلی زیادی با حلوای معمولی که با آرد تهیه می گردد ندارد. تنها تفاوت حلوای شیر با حلوای معمولی استفاده از شیر در تهیه این حلواست. می توان گفت حلواها نوعی دسر هستند و در خانواده دسرهای شیرین قرار می گیرند. در ادامه طرز تهیه حلوای شیر را توضیح خواهیم داد.
دستور پخت حلوای شیر
برای تهیه حلوای شیر نیاز به وسایل خاصی ندارید، فقط اگر از شیر کم چرب برای تهیه این حلوا بهره ببرید بهتر است. استفاده از شیر در حلوا، طعم بسیار مطلوبی به آن می دهد و باعث تنوع طعم حلوا نسبت به حلوای معمولی می گردد. بعلاوه استفاده از ماده غذایی شیر موجب بالا رفتن ارزش غذایی حلوای شیر می گردد، به علت وجود کلسیم، فسفر، پتاسیم، منیزیم و ویتامین های متنوع.
- مدت آماده سازی مواد اولیه: 5 دقیقه
- مدت زمان پخت: 30 دقیقه
- مناسب برای: 3 الی 4 نفر
مواد لازم برای تهیه حوای شیر
- آرد سفید: یک لیوان
- شیر کم چرب: دو لیوان
- شکر: یک لیوان
- گلاب: 1/4 لیوان
- کره و روغن(به صورت ترکیبی): 150 الی 200 گرم
- زعفران (دم نموده): به اندازه لازم
- هل (ساییده شده): نصف قاشق چایخوری
مراحل تهیه شهد حلوای شیر
- در ابتدای کار زعفران را دم کنید. سپس هل ساییده شده را دم کنید. بعد از انجام این دو کار، شهد حلوا را باید تهیه کنید.
- برای تهیه شهد، ابتدا شیر و شکر را در ظرفی بریزید و بر روی حرارت کم قرار دهید. هم بزنید تا ترکیب قوام بگیرد.
- زعفران و هل ساییده شده را به ترکیب قوام گرفته شهد اضافه کنید و کمی هم بزنید.
- در آخرین مرحله تهیه شهد حلوا شیر، گلاب را به محتویات اضافه کنید تا عطر بوی شهد، خوشایند گردد.
طرز تهیه حلوای شیر
- در شروع کار، برای این که بوی خامی آرد گرفته گردد، آرد را الک کنید و در تابه تفت دهید.
- بعد از آن کم کم روغن را به آرد اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا رنگ آرد تغییر کند. در تفت دادن آرد دقت کنید و بیش از حد آن را تفت ندهید که موجب تیرگی آرد گردد.
- آرد را از روی شعله بر دارید و سپس شهدی که تهیه کردید را به آرد به آرامی و کم کم اضافه کنید و مدام این ترکیب را هم می زنید تا شهد جذب آرد گردد.
- در مرحله آخر حلوا را دوباره روی شعله ملایم قرار می دهیم و آنقدر هم می زنید تا حلوا به قاشق نچسبد یا از ظرف جدا گردد. بعد از سنجیدن بافت حلوا به وسیله این روش، حلوای شیر را بعد از خنک شدن، در داخل ظرف مورد نظرمان سرو کنید.
- برای تزئین حلوای شیر هم می توانید از خلال بادام، پودر پسته و یا پودر نارگیل بهره ببرید.
نکاتی برای تهیه یک حلوای با کیفیت
- یادتان نرود آرد را به خوبی و با دقت الک کنید تا حلوا بافت با کیفیتی داشته باشد.
- هر قدر بشتر آرد را تفت دهید، به تیرگی متمایل می گردد.
- سعی کنید در مدت 20 تا 30 دقیقه و با شعله کم، آرد حلوا رو تفت بدید.
- نشانه تفت خوردنِ مطلوب آرد حلوا اینست که اگر ذره ای از آرد را داخل لیوان آب سرد بریزید، صدای جلز و ولزش به گوش می رسد یا بخار و عطر نان برشته را احساس می کنید.
- برترین آرد برای تهیه هر حلوایی، آرد گندم، آرد سنگک، آرد های غنی شده و آرد سبوس دار هستند و در صورت استفاده از این آردها، حلوایی با مواد غذایی مغذی تری تهیه خواهد شد
- آرد گندم، آرد سنگک، آرد های غنی شده و آرد سبوس دار نسبت به آرد سفید، زمان بیشتری را برای تفت دادن نیاز دارند.
- آرد را به تنهایی تفت دهید و سپس به آن روغن را اضافه کنید، در این صورت تغییر رنگ آرد محسوس تر انجام امی گردد.
- هنگامی که حلوا هنوز داغ است، شیرینی آن بیشتر به نظر می رسد. بعلاوه برترین روش برای افزودن شیرینی به حلوا، درست کردن شهد یا شربت است و بهتر است از اضافه کردن فقط شکر به حلوا به بپرهیزید.
- برترین راه برای اضافه کردن زعفران و گلاب دم دیده به حلوا، این است که به شهد اضافه شوند.
- اگر میزان شهد کم باشد، حلوا بافت با کیفیتی پیدا نخواهد کرد.
- شهد باید با دمای گرم به حلوا اضافه گردد. اگر شهد سرد باشد مخلوط کردن حلوا سخت می گردد.
- بهتر است از قاشق چوبی برای هم زدن آرد و شربت بهره ببرید.
نتیجه گیری
در واقع تمامی حلواها جزئی از دسرهای وطنی محسوب می شوند. البته کشورهای عربی هم دستور پخت حلواهای مشابه یا با ذائقه خودشان را دارند. یک فرهنگ غلط باعث شده که ما فکر کنیم این دسر فقط در زمان فوت کسی و یا سوگواری باید تهیه گردد، در صورتی که اینطور نیست. حلوا یک دسر مجذوب کننده و شیرین استه که با استفاده از نان های مختلف حصیری، قیفی، لواش می تواند یک میان وعده مفید و مجذوب کننده باشد. مانند حلوای شیر که به خاطر وجود شیر و مواد مغذی بی نظیرش، دسری بسیار مفید و لذیذ است.
منبع: اسنپ مارکت